Jocuri olimpice

Doi fosti campioni olimpici si-au anuntat candidaturile pentru presedintia COSR

Gabriela Szabo si Mihai Covaliu, doi dintre sportivii care au inaltat tricolorul pe cel mai inalt catarg la Jocurile Olimpice, au anuntat, miercuri, ca vor candida pentru sefia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Postul de presedinte al COSR a ramas vacant dupa ce Alin Petrache a demisionat dupa rezultatele slabe inregistrate de Romania la Jocurile Olimpice de la Rio.

Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, asigura interimatul pana la alegerile programate pe 15 noiembrie.

Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului si Sportului, a anuntat miercuri intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook ca intra in cursa pentru sefia COSR.

"Dragi prieteni, am decis sa candidez la Presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman! Va invit, astfel, pe toti, sa fiti alaturi de echipa mea pe acest nou drum pe care COSR trebuie sa si-l asume pentru a ne redefini aspiratiile si asteptarile fata de sportul romanesc. Relansarea sportului de performanta si promovarea sportului de masa in Romania sunt obiectivele cu care eu ma inscriu in aceasta competitie, pe care mi-am propus sa o castig pentru copiii si tinerii nostri. Stiu ce inseamna competitia, mi-am dedicat intreaga viata sportului, am facut cunoscut numele tarii mele in lume, m-am mandrit ca sunt romanca si asta imi doresc pentru noi toti. Voi readuce sportul romanesc pe podiumurile internationale", este mesajul lui Szabo.

Tot miercuri si-a anuntat candidatura si Mihai Covaliu, fostul campion olimpic la scrima.

"Stiu ce este de facut pentru ca sportul romanesc sa reintre pe drumul cu care eram obisnuiti. Au fost mai multe persoane care m-au determinat sa fac acest pas. Am reflectat o perioada lunga de timp pana sa iau aceasta decizie. M-am sfatuit cu foarte multi oameni din lumea sportului si datorita increderii pe care acesti oameni au avut-o in mine, am decis sa fac acest lucru. Sportului ii lipsesc coeziunea, unitatea si dialogul", a spus Covaliu, candidat sustinut, printre altii, si de Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.

Data limita a depunerii dosarelor este 17 octombrie, iar alegerile au loc pe 15 noiembrie.



Doi fosti campioni olimpici si-au anuntat candidaturile pentru presedintia COSR