Jocuri olimpice

Conspiratie in Japonia? Cazurile de coronavirus au explodat dupa amanarea JO 2020

Japonia a inceput sa raporteze mult mai multe cazuri de coronavirus dupa ce a anuntat anularea Jocurilor Olimpice de Vara 2020. Pana la acest moment in Japonia fusesera facut public un numar redus de infectari cu Covid-19.

Miercuri, a doua zi dupa ce JO2020 au fost amanate, guvernatoarea orasului Tokyo a declarat ca "orasul ar putea fi lovit de o explozie de cazuri de gripa", iar numarul de imbolnaviri in ziua aceea a fost de 41 din cele totale de 221 inregistrate in capitala.

Pana la acel moment intreaga Japonie inregistra 1,300 de cazuri si 45 de decese la o populatie de 127 de milioane, insa discutia se purta la acelasi nivel ca in Romania: prea putine testari.

In ciuda faptului ca ar avea o capacitate de 6.000 de testari pe zi, Japonia realizase doar 14.000 in total, de 20 de ori mai putin decat vecinii din Coreea de Sud, a anuntat postul de televiziune german Deutsche Welle.

Cifrele scazute au fost puse pe seama presiunii venite de la nivel inalt din Japonia, de la prim-ministrul Shinzo Abe, de a merge mai departe si a mentine data de desfasurare a JO in 2020.

"Numarul persoanelor infectate a fost foarte mic si trebuie privit ca un rezultat al ambitiei de a desfasura Jocurile Olimpice", a fost declaratia unui om de stiinta japonez de la Universitatea Sophia din Tokyo pentru publicatia britanica The Times.



Conspiratie in Japonia? Cazurile de coronavirus au explodat dupa amanarea JO 2020