Jocuri olimpice

Cinci orase ramase in cursa pentru Jocurile Olimpice de vara din 2024

Comitetul International Olimpic a anuntat, miercuri, lista oraselor care si-au depus candidatura pentru gazduirea editiei din 2024 a Jocurilor Olimpice de vara.

Los Angeles, Hamburg, Roma, Budapesta si Paris vor concura pentru obtinerea dreptului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2024.

Orasul castigator va fi ales de catre CIO cu ocazia Congresului programat la Lima, in Peru, in septembrie 2017.

Un al saselea oras isi anuntase intentia de a candida, dar primarul metropolei canadiene Toronto a retras dosarul in ultimul moment declarand ca au aparut alte prioritati.

Los Angeles a ramas singurul oras american ramas in cursa dupa retragerea candidaturii celor din Boston. Metropola californiana a mai gazduit Jocurile Olimpice in 1932 si 1984, la aceasta din urma editie Romania obtinand cele mai multe medalii din istorie.

Paris a pierdut cursa olimpica in fata Londrei pentru Jocurile Olimpice din 2012, dar francezii spera sa aiba mai multa sansa acum si sa aduca intrecerile olimpice pentru a treia oara in istorie in capitala lor, dupa editiile din 1900 si 1924.

Roma a mai gazduit Jocurile Olimpice in 1960, iar recent s-a retras din cursa pentru 2020, editie atribuita in cele din urma capitale japoneze Tokyo.

Budapesta incearca sa readuca Jocurile Olimpice de vara in Europa de Est dupa Moscova 1980. Ungaria este singura dintre primele zece natiuni pe medalii din istoria Jocurilor Olimpice care nu a organizat pana acum nicio editie.



Cinci orase ramase in cursa pentru Jocurile Olimpice de vara din 2024