Jocuri olimpice

Cele trei scenarii pentru amanarea Jocurilor Olimpice de Vara

In weekend s-a anuntat oficial din partea Comitetului Olimpic International (CIO) ca Jocurile Olimpice de Vara 2020 (24 iulie - 9 august) vor fi amanate. Se va sti intr-o luna de zile care va fi data exacta, dar din informatiile disponibile exista trei scenarii.

Amanare pentru octombrie 2020: o solutie care ar permite terminarea calificarilor, insa nu se poate sti daca criza de sanatate determinata de coronavirus se va fi incheiat pana atunci la nivel global pentru ca toate tarile sa poata participa.

Amanare pentru 2021: Lucrurile ar putea reveni la normal, iar competitia ar putea avea loc in liniste. Sportivii ar urma sa aiba timp suficient de pregatire si pentru calificari. 2021 nu este un termen prea indepartat, insa multi sportivi vor participa in acelasi an si la Campionatele Mondiale.

Amanare pentru 2022: Desi parte indepartat, se considera ca situatia internationala ar fi cea mai stabila, iar coronavirusul ar fi depasit, inclusiv cu un vaccin functional pe piata ceea ce nu ar mai insemna un risc de imbolnavire in cazul adunarilor de persoane in masa. Ar fi timp mai ales pentru ca in 2022 Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc in toamna. 



Cele trei scenarii pentru amanarea Jocurilor Olimpice de Vara