Jocuri olimpice

Cate medalii ar obtine Romania la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Simona Halep creditata cu sanse

In acest moment, potrivit centralizarii datelor tuturor disciplinelor olimpice care au avut campioante mondiale sau continentale, Romania ocupa un loc modest in prognoza privind numarul total de medalii pe care tara noastra l-ar putea obtine la Jocurile Olimpice de Vara gazduite de Rio de Janeiro in 2016.

Astfel, potrivit clasamentului virtual intocmit de cei de la Infostrada, Romania ar ocupa locul 53 la finalul Jocurilor Olimpice, cu un total de sase medalii.

Romania nu este vazuta a putea obtine vreun titlu olimpic, ci doar trei medalii de argint si alte trei de bronz.

Disciplinele unde Romania ar putea urca pe podium sunt tenis, judo, kaiac-canoe si gimnastica, iar printre sportivii creditati cu sanse la medalii sunt nominalizati Simona Halep, Andreea Chitu sau Larisa Iordache in concursurile de la sol si in finala la individual compus.

Dupa cum vedem, Romania mai conteaza prea putin sau chiar deloc in discipline care la alte editii ne aduceau numeroase medalii, cum ar fi canotaj, box, atletism sau natatie.

In lupta pentru topul mondial al medaliilor sunt creditate marile natiuni sportive ale lumii: Statele Unite cu un total estimat de 95 de medalii (46 titluri olimpice), urmata de China si Rusia, fiecare cu un total de 75 de medalii.



Cate medalii ar obtine Romania la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Simona Halep creditata cu sanse