Beijing 2022

Surpriza de proportii in turneul olimpic de hochei pe gheata. Una dintre favoritele la aur eliminata in sferturi!

Sursă foto: https://twitter.com/usahockey/

Echipa Statelor Unite ale Americii a parasit competitia olimpica de hochei pe gheata intr-un mod neasteptat dupa un meci decis la loviturile de departajare.

Slovacia a produs surpriza, miercuri, in primul sfert de finala la Jocurile Olimpice de la Beijing, impunandu-se, cu 3-2, dupa ce au revenit de la 2-1 pentru americani.

Prima repriza s-a incheiat la egalitate (1-1), dupa ce Slafkovski deschisese scorul pentru slovaci si Abruzzese egalase pentru americani in minutul 19:14.

SUA a trecut in avantaj in repriza a doua prin reusita lui Hentges, insa cu mai putin de un minut inaintea finalului partidei Slovacia a egalat prin Hrivik, trimitand astfel meciul in prelungiri.

Cum tabela a ramas nemodificata s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unele extrem de spectaculoase in jocul de hochei pe gheata.

Singurul gol a fost marcat de slovacul Cehlarik, astfel ca SUA a fost eliminata din competitia olimpica, in conditiile in care fusese singura echipa cu trei victorii pe linie in faza grupelor, inclusiv in fata rivalei istorice Canada.

Slovacia ajunge in semifinale dupa ce in grupe a castigat un meci (5-2 cu Letonia) si a pierdut doua (1-4 cu Slovacia si 2-6 cu Finlanda). Cu o zi in urma slovacii au trecut de Germania, vicecampioana olimpica de la PyeongChang, cu 4-0, in barajul pentru sferturi.

Intr-un alt sfert de finala, echipa Comitetului Olimpic Rus a invins Danemarca, cu 3-1.

Finlanda a invins Elvetia la scor, 5-1, in timp ce Suedia s-a impus in fata Canadei, cu 2-0. Ambele goluri au fost marcate in repriza a treia.

Medaliile de bronz la feminin au revenit Finlandei, echipa care a trecut de Elvetia in finala mica, cu 4-0.



Surpriza de proportii in turneul olimpic de hochei pe gheata. Una dintre favoritele la aur eliminata in sferturi!