Beijing 2022

Romania isi permite luxul sa refuze un loc la Jocurile Olimpice de iarna

Sursă foto: https://www.facebook.com/caillania/

Decizie bizara din partea Federatiei Romane de Schi si Biatlon de a refuza participarea celei mai experimentate schioare la Beijing in competitia olimpica.

Ania Caill a reusit in urma participarilor in Cupa Mondiala de schi alpin sa deblocheze un loc pentru Romania la Jocurile Olimpice de luna viitoare.

Federatia de profil impreunsa cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman au refuzat insa locul suplimentar, a declarat Caill intr-o postare pe retelele de socializare.

O decizie cel putin curioasa daca ne uitam ca pe lista deplasata de Romania la Beijing sunt mai multi oficiali decat sportivi calificati la intrecerile olimpice.

“Aceasta decizie este o mare lipsa de respect fata de valorile sportive si olimpice, fata de sportivi, fata de culorile tarii. Sa nu duci la Olimpiada pe cei mai buni si sa privezi Lotul Olimpic de inca un sportiv calificat este inadmisibil.

“Cu decizia asta au renuntat inclusiv la o bursa olimpica suplimentara pentru Olimpiada din Milano 2026. Locul suplimentar adus Romaniei a fost dupa 4 ani de munca si sacrificii enorme. Asta este dovada clara a rezultatelor mele care m-au urcat in clasamentul mondial.

“Asta este replica cea mai buna la spusele avansate de Puiu Gaspar. Da, am progresat enorm de 10 ani incoace, si da rezultatele mele la probele de viteza sunt de admirat si ironia este ca s-ar fi putut profita de asta”, a transmis Ania Caill.

Dezamagita de COSR si Mihai Covaliu

Ania Caill si-a indreptat tirul si impotriva Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, in special in directia presedintelui Mihai Covaliu.

''Despre COSR, nu am cuvinte sa imi exprim extrema dezamagire pe care o simt. In special catre domnul Covaliu. Mi-ati promis acum 4 ani ca totul va fi bine si ca voi fi in programul «samurai» organizat pentru Beijing. Greseala mea a fost ca am avut incredere in dvs, o greseala pe care o voi regreta toata viata mea.

“V-am crezut si mi-ati luat patru ani din viata, patru ani in care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajuta sportivii, patru ani in care a trebuit sa ma zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de catre propria mea tara... Sunt dezgustata sa vad ca rautatea si incompetenta invinge in Romania. Cei care au contribuit direct sau indirect la asa sistem, sunteti absolut toti niste complici”, a mai spus Caill.

Romania deplaseaza la Beijing un lot format din 22 de sportivi.

La schi alpin vom fi reprezentati de doi sportivi.



Romania isi permite luxul sa refuze un loc la Jocurile Olimpice de iarna