Beijing 2022

Pe urmele tatalui. Austriacul Johannes Strolz, campion olimpic la combinata alpina | Nathan Chen, aur la patinaj artistic

Sursă foto: https://twitter.com/BrittneAdams/

La 34 de ani dupa succesul tatalui sau la Jocurile Olimpice de la Calgary in aceeasi proba, Johannes Strolz a cucerit aurul olimpic la Beijing. Este pentru prima data in istorie cand tata si fiu cuceresc aurul olimpic la aceeasi proba.

Schiorul austriac in varsta de 29 de ani l-a devansat cu 59 de sutimi pe norvegianul Aleksander Aamodt Kilde, prietenul americancei Mikkaela Shiffrin, marea ghinionista de pana acum in competitia de schi alpin la Jocurile Olimpice.

Podiumul a fost completat de canadianul James Crawford, schior aflat la cea mai buna realizare din cariera.

Hubert Strolz devenea campion olimpic la combinata alpina la editia din 1988.

PATINAJ ARTISTIC | Nathan Chen, campion olimpic

Americanul Nathan Chen este noul campion olimpic la patinaj artistic.

Lider dupa programul scurt cu un nou record mondial de puncte, Chen a avut un program liber curat, cu triplu axel, triplu luts si o mica ezitare la triplu flip, care i-a permis sa-si mentina prima pozitie in fata japonezilor Yuma Kagiyama si Shoma Uno.

Triplu campion mondial, desi nu are decat 22 de ani, Nathan Chen a evoluat la liber pe melodia "Rocket Man" a lui Elton John.

Si a fost cu adevarat o racheta pe gheata de la Beijing, acolo unde campionul olimpic de la ultimele doua editii a incheiat doar al patrulea.

E vorba de japonezul Yuzuru Hanyu, cel care a avut un program scurt sub asteptari, fiind doar al optulea.

SCHI FOND | Final de competitie olimpica pentru Timea Lorincz

Reprezentanta Romaniei si-a incheiat parcursul la Beijing cu un loc 89 in cursa de 10 kilometri stilul clasic.

Pentru doar patru zecimi de secunda norvegianca Therese Johaug a cucerit a doua ei medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Aceasta le-a devansat pe finlandezele Kerttu Niskanen si Krista Parmakoski.



Pe urmele tatalui. Austriacul Johannes Strolz, campion olimpic la combinata alpina | Nathan Chen, aur la patinaj artistic