Beijing 2022

Kamila Valieva spune ca s-a dopat dintr-o eroare

Sursă foto: twitter.com/

Tanara patinatoare din Rusia a fost depistata pozitiv cu o substanta folosita pentru tratarea problemelor cardiace, dar care se afla pe lista celor interzise de Agentia Mondiala Anti-Doping.

In cele din urma Kamila Valieva a fost lasata sa concureze in competitia olimpica de la Beijing dupa interventia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

TAS a considerat ca laboratorul din Stockholm a furnizat tarziu rezultatele probelor prelevate la Campionatul Rusiei din luna decembrie 2021.

Abia in 8 februarie in plina competitie olimpica au ajuns si rezultatele.

In plus, TAS a tinut cont si de o declaratie a sportive in varsta de doar 15 ani. Pana la urma un copil, sa nu uitam acest aspect.

Valieva a declarat ca intrat in contact cu substanta trimetazidina facand o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru o problema la inima.

Chiar daca a primit unda verde sa continue competitia olimpica, Valieva nu va putea urca inca pe podium pana cand Comitetul International Olimpic va primi din partea Agentiei Mondiale Anti-Doping o motivare pe fond a deciziei in acest caz.

Valieva a intrat in istorie fiind prima patinatoare care a reusit o saritura cvadrupla la Jocurile Olimpice.

S-a intamplat in concursul pe echipe care a deschis competitia de patinaj artistic la Beijing.

Festivitatea de premiere nu s-a mai tinut si este in continuare pusa in asteptare pana cand cazul Valieva va fi clarificat.

Marti Valieva concureaza la programul scurt al intrecerii feminine.



Kamila Valieva spune ca s-a dopat dintr-o eroare