Beijing 2022

Aur pentru Canada la hochei pe gheata dupa o finala cu rivala SUA

Sursă foto: https://twitter.com/HockeyCanada/

Canada a cucerit titlul olimpic in competitia feminina de hochei pe gheata la Beijing.

O finala in care Canada a depasit rivala istorica SUA, cu 3-2, un meci in care portarita Ann-Renee Desbiens a avut 38 de interventii decisive.

Canada a deschis scorul prin Natalie Spooner, dar reusita a fost anulata la reluarea video oficiala pentru o pozitie afara din joc.

Sarah Nurse a deviat spectaculos pentru 1-0 dupa un angajament castigat de canadience in treimea americana. Trecusera doar 54 de secunde dupa reusita anulata.

Marie-Philip Poulin a dublat apoi avantajul Canadei cu un sut din actiune, dupa ce americancele au pierdut posesia pucului in propria jumatate de teren.

Canada intra astfel la cabine cu 2-0 avantaj dupa prima repriza. Pentru al patrulea meci consecutiv SUA n-a marcat niciun gol in primele 20 de minute de joc efectiv.

Poulin ducea scorul la 3-0 la jumatatea reprizei a doua, cand devenea clar la gatul carei echipe vor atarna medaliile din cel mai stralucitor metal.

Aceasta a intrat in istorie ca prima sportiva, baiat sau fata, care marcheaza in patru finale olimpice pentru aur.

Hilary Knight si Amanda Kessel au marcat pentru SUA pe final de meci, dar era prea tarziu pentru a mai schimba deznodamantul finalei.

A fost a sasea intalnire pentru medaliile olimpice de aur intre Canada si SUA de la aparitia turneului olimpic la feminin in 1998, la Nagano.

SUA a castigat de doua ori titlul olimpic (1998, 2018), in timp ce Canada ajunge la cinci medalii de aur, patru dintre acestea fiind obtinute in fata americancelor si una contra Suediei, in 2006, cand SUA a obtinut doar bronzul.

Canada a incheiat turneul olimpic de la Beijing cu un record de 58 de goluri marcate.

Pentru Canada a fost a doua victorie din turneu obtinuta in fata SUA, dupa 4-2 in faza grupelor.



Aur pentru Canada la hochei pe gheata dupa o finala cu rivala SUA