Jocuri olimpice

Alin Petrache: “Ma asteptam la o lupta mai stransa”

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman are un nou presedinte pentru urmatorii doi ani in persoana lui Alin Petrache, cel care pana acum a fost presedintele Federatiei Romane de Rugby.

“Am avut o campanie de idei referitoare la o strategie a sportului si cred ca aici s-a facut diferenta. Am incercat sa fac un pas in spate, am facut om la om si am discutat cu fiecare presedinte de federatie si de club. Este o victorie frumoasa, o victorie a sportului romanesc. Dimineata m-am simtit ca inaintea unui meci cu Noua Zeelanda”, a declarat Alin Petrache.

Noul presedinte al COSR mai spune ca nu se astepta la o diferenta atat de mare in favoarea sa (n.a. -  143 de voturi din 202).

“Nu ma asteptam sa fie o asa mare diferenta si ma asteptam sa fie o lupta mult mai stransa. Sportul nostru are nevoie de o strategie bine implementata. Sper sa mergem mai departe si sa ne bucuram, sa fim mandri si patrioti la urmatoarea Olimpiada de la Rio”, a mai spus Petrache.

Potrivit lui Petrache alcatuirea Comitetului Executiv al COSR ramane neschimbata.

“S-a schimbat doar presedintele, Comitetul Executiv ramane la fel, secretarul general ramane la fel. Este una dintre zilele frumoase din viata mea. A fost exact ca la o competitie. Este important sa participi, dar sa invingi este si mai frumos. COSR vrea ca sportul romanesc sa mearga mai departe pentru a obtine rezultatele de la Sydney si Atena. La FRR este o echipa bine pusa la punct care stie ce are de facut si va continua strategia inceputa in urma cu cinci ani”, a completat Petrache.



Alin Petrache: “Ma asteptam la o lupta mai stransa”