Jocuri olimpice

A inceput lupta pentru sefia COSR. Petrache si Bellu favoriti

Marti s-a dat startul oficial in campania electorala pentru postul vacant de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Patru candidati s-au inscris in cursa electorala, iar in aceasta faza a competitiei pentru sefia olimpismului romanesc se detaseaza doi favoriti.

Este vorba de Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, si de Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastica feminina.

Cei doi se bucura de sprijinul mai multor personalitati din lumea sportului si in cele din urma capitalul social si chiar politic al amandurora va cantari decisiv in deznodamantul scrutinului programat la 29 mai.

Petrache este sustinut oficial de Octavian Morariu, cel care a condus COSR pana la ora actuala, acesta considerand ca seful rugbyului romanesc este cel mai in masura sa-i calce pe urme. De asemenea, Petrache se bucura si de sprijinul deja declarat al lui Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

De cealalta parte, Octavian Bellu are suportul lui Ion Tiriac, fostul presedinte al COSR si un om cu o mare influenta in mediul sportiv si de afaceri.

Elisabeta Lipa si Dinu Pescariu aspira la randul lor la fotoliul fruntas de la COSR, desi comparativ cu ceilalti doi candidati sansele acestora sunt sensibil mai reduse.

In cazul lui Bellu si Lipa acestia au declarat ca, in eventualitatea in care vor castiga presedintia COSR, doresc sa-si mentina si posturile ocupate in prezent. Adica Bellu sa continue munca din cadrul lotului olimpic de gimnastica feminina, iar Lipa sa fie pe mai departe presedinte la Federatia Romana de Canotaj.

Alegerile de la COSR sunt programate pe 29 mai, iar noul presedinte va fi ales de cei 123 de electori.



A inceput lupta pentru sefia COSR. Petrache si Bellu favoriti