JO 2016

Tecau si Mergea pot obtine astazi prima medalie pentru Romania la Rio

In aceasta seara, Romania va avea emotii uriase la Jocurile Olimpice de Vara Rio 2016. Horia Tecau si Florin Mergea joaca semifinalele la tenis, proba de dublu si, daca vor castiga, au medaliile in buzunar. Meciul trebuia sa se joace miercuri de la ora 23:00, dar a fost reprogramat din cauza vremii pentru joi, la ora 20:00.

Sportivii romani au dat tot ce au putut la Rio, nu se pune problema sa nu fi incercat totul.

Si la judo, acolo unde am pierdut la un punct sau la o secunda drumul spre medalie, dar si la scrima acolo unde Branza Popescu a aratat cei mai mari nervi din cariera sa - peste tot s-a luptat.

Ca nu s-a castigat, aceasta este partea a doua.

Insa, nu se poate ca Romania sa nu castige o medalie la Rio. Noi credem ca aceasta va veni miercuri seara, de la Tecau si Mergea.

Calificati in extremis in semifinale, cei doi au acum un meci cu niste adversari incomozi (dar nu atat de dificili), Steve Johnson si Jack Sock. Chiar daca vor pierde, vor juca pentru medalia de bronz.

Putini se gandeau inainte de Rio ca Tecau si Mergea ar putea lupta pentru o medalie olimpica sau pentru o finala olimpica, dar iata ca ei s-au autodepasit, iar miercuri seara ar putea aduce in contul Romaniei primul metal pretios la Rio, de care avem atata nevoie!



Tecau si Mergea pot obtine astazi prima medalie pentru Romania la Rio