JO 2016

Rio 2016: Romania pierde cu Norvegia si este eliminata de la Olimpiada

Ne-am facut viata grea dupa pierderea primelor doua meciuri din grupa, cu Angola si Brazilia, si am ajuns astfel sa jucam calificarea in sferturi in fata celui mai dificil adversar posibil, Norvegia, o echipa care ne-a invins la limita, scor 28-27, si cu acest rezultat parcursul tricolorelor la Rio ramane la mana rezultatului dintre Angola si Spania. Pentru a merge in sferturi, Romania avea nevoie de victorie a Angolei cu Spania, care nu a mai venit luni dimineata.

Romania s-a lovit ca de o stanca de o echipa a Norvegiei care nu ne-a menajat deloc si la acest nivel a jucat cu profesionalism pana la ultima minge.

Aveam nevoie de un egal pentru a iesi din grupa, dar am pierdut la un gol diferenta dupa o prima repriza buna si o a doua parte in care le-am permis adversarelor sa se distanteze decisiv.

Romania a recuperat in trei randuri un deficit de doua goluri pentru a conduce pentru prima si ultima data in meciul de duminica seara, cu 10-9.

Norvegia a intrat in cele din urma cu un gol avans la cabine (13-12), iar in partea secunda s-a distantat la patru goluri, cea mai mare diferenta a meciului.

Echipa noastra nu a reusit sa gaseasca solutii in aparare, iar pe faza ofensiva s-a bazat exclusiv pe actiunile Cristinei Neagu, inca o data cea mai buna jucatoare a Romaniei cu zece goluri.

Finalul a fost unul agonizant, cu Romania incercand imposibilul in ultimul minut. O aruncare de la 7 metri transformata de Neagu a strans scorul la 27-28, dar mai erau zece secunde si nimic nu se mai putea intampla.

Romania avea nevoie de o victorie a Angolei cu Spania pentru a ajunge in sferturile de finala, insa Angola a fost invinsa de Spania luni dimineata cu 26-22.



Rio 2016: Romania pierde cu Norvegia si este eliminata de la Olimpiada