JO 2016

Presedintele COSR, Alin Petrache paraseste functia din cauza slabelor rezultate de la Olimpiada

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a anuntat luni dimineata, printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei, ca isi va depune mandatul din cauza rezultatelor slabe ale sportivilor romani obtinute la Jocurile Olimpice de Vara 2016 de la Rio. 

Petrache si-a motivat plecarea pentru a oferi posibilitatea unei analize corecte legata de slaba prestatie a sportului romanesc la Rio. Totodata, el sustine ca se vor lua masuri transparente pentru a imbunatati activitatea sportiva in Romania.

Fostul jucator de rugby  fusese ales in 2014 pentru un mandat de 2 ani in functia de presedinte al COSR, iar acesta expira dupa Rio 2016. Cum Romania a avut o slaba prestatie in Brazilia, era oricum de asteptat ca Petrache sa nu mai fie reales si chiar sa nu mai candideze.

Romania avea un obiectiv oficial de 6-8 medalii olimpice la Rio, dar a castigat pana acum doar 4 cu care, cel mai probabil, se va intoare in tara, aceasta fiind cea mai slaba editie a Romaniei la Jocurile de Vara dupa anul 1952. Doar de la JO 1952 Romania s-a intors cu 4 medalii, de atunci si pana in prezent castigand mereu mai multe. Cele mai putine medalii dupa acele Jocuri 1952 au fost castigate in 2008, 8 la numar.

Iata mai jos comunicatul sau.

"Dupa Jocurile Olimpice vom analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si al federatiilor si cluburilor sportive. Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media. In calitate de presedinte al COSR, voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tututor membrilor Comitetului Executiv", a scris Petrache.



Presedintele COSR, Alin Petrache paraseste functia din cauza slabelor rezultate de la Olimpiada