JO 2016

Gabriel Sancraian si detaliul care a facut diferenta in lupta pentru medalie la Rio

Halterofilul Gabriel Sancraian a furnizat frumoasa surpriza prin cucerirea medaliei de bronz la catgoria 85 kg in cadrul concursului olimpic de haltere.

Un rezultat neasteptat din partea unui sportiv cu un discurs extrem de modest si care, dupa febra concursului, a povestit un amanunt extrem de emotionant pentru a intelege sacrificiile pe care le fac sportivii in drumul spre inalta performanta.

Pentru cei mai putin familiarizati cu regulamentele din haltere, in caz de egalitate la numarul de kilgrame ridicate in concurs departajarea se face in functie de greutatea celor doi sportivi.

Sancraian s-a aflat in aceasta situatie la finalul concursului de vineri noapte si l-a devansat pe un sportiv din Kazahstan pentru doar 12 grame, desi reusise sa ridice nu mai putin de 217 kilograme in competitie.

La final, dupa terminarea finalei, Sancraian a povestit la TVR cum a reusit sa se mentina la o greutate care in cele din urma a facut diferenta in favoarea obtinerii medaliei de bronz.

"La masa de pranz am vrut sa mananc niste somon, somon afumat. Era foarte bun, dar m-am abtinut. Am zis ca am eu timp sa mananc maine, poimaine, in zilele urmatoare", a declarat Sancraian.

Un amanunt incredibil din viata unui sportiv de performanta si care arata o mica parte din sacrificiul acestor oameni in drumul lor spre culmile gloriei.



Gabriel Sancraian si detaliul care a facut diferenta in lupta pentru medalie la Rio