JO 2016

Florin Mergea, mesaj emotionant dupa medalia de argint cucerita la Rio

Tenismenul Florin Mergea a avut o reactie emotionanta pe una dintre retelele de socializare dupa medalia de argint cucerita alturi de Horia Tecau in proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Daca as putea, as da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la mometul potrivit, pentru medalia de aur. Asa cum am spus si la interviuri, a fost cel mai greu si important meci din cariera mea si in acelasi timp este singurul meci dupa care am iesit si am spus: "Am dat tot"... mult sau putin, nu stiu... Dar am dat tot. Am avut in fata un Rafa, care desi nu e la capacitatea de acum cativa ani, nu a gresit aproape deloc si ne-a facut mereu sa dam inca o lovitura in plus. Un Marc Lopez care are anul carierei si care mereu a jucat foarte bine alaturi de Nadal. Fara antrenament pe central si fara sa jucam in conditii favorabile stilului nostru, am dat tot si am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, intr-un sport in care noi nu ar trebui sa existam", a scris Mergea pe contul sau de Facebook.

"E adevarat, am intrat in istorie, dar pentru mine cel mai important lucru a fost experienta de a reprezenta Romania la cel mai mare eveniment de pe glob. Sa aduc o medalie Romaniei e un privilegiu si o onoare, pe care putini o cunosc si o simt cu adevarat asa cum am facut-o noi mereu. Cred ca impreuna cu Horia am aratat tuturor ceea ce putem face impreuna,la cel mai inalt nivel. In sfarsit am atins parte din potentialul nostru care a fost vizibil inca de la juniori", a adaugat Mergea.

Florin Mergea si Horia Tecau au obtinut medaliile de argint in proba de dublu dupa pierderea finalei mari contra spaniolilor Marc Lopez si Rafael Nadal, scor 2-6, 6-3, 4-6.



Florin Mergea, mesaj emotionant dupa medalia de argint cucerita la Rio