JO 2016

Corina Caprioriu rateaza dramatic o medalie la Rio

Corina Caprioriu s-a aflat foarte aproape, luni seara, de obtinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Judoka noastra a pierdut in prelungiri in semifinala cu Rafaela Silva din Brazilia, pentru ca apoi sa piarda pe o neatentie in fata Telmei Monteiro in meciul de bronz.

Caprioriu a avut primul tur liber si in runda secunda, optimi de finala, a trecut de Nora Gjakova din Kosovo, cu 2-0, dupa doua yuko in cele 4 minute regulamentare.

Pentru un loc in semifinale judoka noastra a intalnit-o pe Chen-Ling Lien din Taiwan, o adversara cu un cap mai inalta si care a inceput foarte energic.

Caprioriu a surprins-o insa pe adversara sa cu un ippon (100 puncte) si a incheiat meciul in mai putin de un minut.

In semifinalele programate dupa ora 22:05 judoka noastra a intalnit-o pe reprezentanta gazdelor Rafaela Silva. A fost un meci extrem de echilibrat care, in afara celor patru minute regulamentare in care nu s-a punctat, a avut nevoie de alte trei minute suplimentare.

Dupa o priza prelungita a ambelor judoka, Silva a obtinut 10 puncte pentru un yuko si astfel s-a impus in fata sportivei noastre. Corina Caprioriu a luptat nu doar in fata unei adversare extrem de tenace, dar si impotriva unui public ostil.

Caprioriu a pierdut la limita (0-1) meciul cu Telma Monteiro din meciul pentru medalia de bronz. O mica neatentie a facut diferenta intr-un meci in care portugheza a refuzat in mod repetat lupta si a tras de timp cat a putut de mult. Finalul a gasit-o pe Corina Caprioriu in lacrimi.



Corina Caprioriu rateaza dramatic o medalie la Rio