Handbal

Incepe Campionatul European de handbal masculin din Danemarca

Cele mai bune 16 echipe nationale de pe Batranul Continent se vor duela in Danemarca pentru coroana suprema la Campionatul European de handbal masculin.

Echipele participante sunt impartite in patru grupe dupa cum urmeaza:

Grupa A: Danemarca, Cehia, Macedonia, Austria.

Grupa B: Spania, Islanda, Ungaria, Norvegia.

Grupa C: Serbia, Franta, Polonia, Rusia.

Grupa D: Croatia, Suedia, Belarus, Muntenegru.

Primele trei din fiecare grupa se califica in grupele principale din care primele doua avanseaza in semifinale. Grupa A se imperecheaza cu Grupa B, iar Grupa C cu Grupa D.

Orasele Copenhaga, Aarhus, Herning si Aalborg vor gazdui meciurile grupelor preliminare, urmand ca fazele superioare sa se dispute la Aarhus si Herning.

Semifinalele si finalele vor fi gazduite de Jyske Bank Boxen din Herning, o arena cu o capaciatte de 14.000 de locuri.

Campioana europeana in urma cu doi ani in Serbia, echipa Danemarcei este principala favorita la pastrarea titlului european, iar Croatia si Spania sunt principalele adversare ale nordicilor.

Romania a ratat calificarea la turneul final din Danemarca dupa ce s-a clasat pe ultimul loc in Grupa 6 de calificare. Tricolorii nu au obtinut niciun punct in sase meciuri intr-o grupa cu Islanda, Belarus si Slovenia.

De altfel, Romania nu a mai participat la un turneu final de Campionat European de la editia 1996 gazduita de Spania.

Partidele de la Campionatul European vor fi transmise de 75 de televiziuni si se vor vedea in 175 de  tari de pe mapamond.

De asemenea, meciurile vor putea fi urmarire in direct sau la cerere pe canalul de YouTube al EHF.Incepe Campionatul European de handbal masculin din Danemarca