Stranieri

Urmatoarea destinatie pentru Dan Petrescu: “Spre zona Golfului”

Aventura lui Dan Petrescu la carma echipei Dinamo Moscova s-a incheiat dupa jumatate din perioada contractuala convenita la inceputul colaborarii.

Dan Petrescu a preluat-o pe Dinamo Moscova in august 2012 fara nicio victorie in campionat si aflata pe al doilea loc din coada clasamentului.

Dupa un prim sezon incheiat pe locul 7, cu rezultate contradictorii, a urmat un al doilea campionat in care Petrescu a dat semne ca poate lupta chiar pentru titlu in primele etape ale returului.

Infrangerea cu Anji a reprezentat momentul de cotitura in ceea ce priveste colaborarea dintre fostul international roman si conducerea lui Dinamo Moscova, o echipa pe care o lasa pe loc de Europa League, mai precis pe locul patru, cu sanse reale pentru o clasare pe podium.

Petrescu pleaca de la Dinamo Moscova cu un bonus de 2 milioane de euro, bani pe care clubul rus trebuie sa-i achite in contul rezilierii contractului inainte de termen.

Este o suma importanta care ii permite lui Petrescu luxul de a sta o perioada in afara fenomenului, desi este greu de crezut ca vara il va prinde pe “Bursuc” fara un angajament.

Intrebarea legitima care spune in acest punct este unde va antrena acesta dupa aventura prelungita din Rusia.

Un prim semnal a venit din partea lui Marius Sumudica, actualul antrenor al echipei Concordia Chiajna, care a spus marti la Dolce Sport ca-l vede pe Dan Petrescu luand drumul Golfului.

Fotbalul din Orientul Mijlociu poate fi o destinatie pentru Dan Petrescu, iar acesta i-ar putea calca pe urme lui Cosmin Olaroiu. Cu siguranta Petrescu nu ar duce lipsa de oferte si ar avea de unde alege.

Cu toate acestea, marele vis al lui Dan Petrescu este sa antreneze o echipa din Premier League. Oferte au fost nu mai departe de toamna anului 2013, cand Fulham si Crystal Palace si-au manifestat intentia de a-l instala inaintea Craciunului. Petrescu a declinat ambele oferte spunand ca nu vrea sa ia din mers o echipa. In realitate insa ar fi trebuit sa le platesc el celor de la Dinamo Moscova cele 2 milioane de euro daca ar fi ales sa plece.

Stirea despre plecarea lui Petrescu de la Dinamo Moscova a ajuns si in presa franceza, iar speculatiile nu au intarziat sa apara. Olympique Marseille a incercat pista Mircea Lucescu, una inchisa rapid de tehnicianul lui Sahtior, insa pentru Petrescu o trecere in Ligue 1 ar putea constitui in prim pas spre Anglia. O escala daca vreti.



Urmatoarea destinatie pentru Dan Petrescu: “Spre zona Golfului”