Stranieri

Sumudica respinge cartea rasismului: "Nu ma simt țigan. Aparțin României și sunt mândru ca sunt român"

Sursă foto: twitter.com/radyogol

In spațiul public romanesc s-a pus în balanta cazul Colțescu de la Paris cu declarațiile făcute în Turcia la adresa lui Marius Sumudica, unde într-o emisiune televizata un fost arbitru a numit "țigănie" ceea ce a făcut tehnicianul roman în relația cu Gaziantep. 

"N-am nevoie de ajutorul nimănui din tara. Nu simt nevoia sa fiu aparat. Eu aparțin României și sunt mândru ca sunt roman. Eu nu ma simt în ceea ce a spus acel om. Imi recunosc greșelile, dar ce am făcut aici nu se vor mai întâlni în viata lor. Am mesaje de la 19 jucători care nu înțeleg, ca sunt cel mai bun antrenor, motivator.

"Nu am greșit fiindcă este o echipa construita de la zero de Sumudica, toată Turcia vorbea de mine, și consideram ca trebuie sa dau liniște echipei. Credeam ca pot face performanta.

"Imi doresc sa ma întorc acasă, sa am o pauza. Primesc telefoane și propuneri inclusiv din Turcia, dar nu cred ca e momentul sa ma întorc. Eu consider ca nu am greșit cu absolut nimic, am spus purul adevăr.

"Am făcut o gluma pentru care am mi s-a spus ca nu mai pot continua cu mine. Consider ca las ceva în urma, ca am realizat ceva. Ne băteam la cupele europene, la primele sase", a declarat Marius Sumudica la Digisport. 

Întrebat dacă ia în calcul revenirea în Liga 1.

"Excludem România, nu vreau sa ma întorc cu tot respectul pentru fotbalul românesc. În primul rand vreau sa ma odihnesc", a spus Sumudica. 



Sumudica respinge cartea rasismului: "Nu ma simt țigan. Aparțin României și sunt mândru ca sunt român"