Stranieri

Sumudica exclude varianta FCSB: “Mai degraba candidez pe la vreo primarie”

Sursă foto: https://twitter.com/3re3raorg/

Intrebat daca ar lua in calcul o revenire in fotbalul romanesc si daca ar prelua echipa FCSB, ramasa fara antrenor, Marius Sumudica a oferit un raspuns cat se poate de transant care nu mai lasa loc de nicio interpretare.

“Sunt un antrenor care niciodata nu accept anumite interventii din partea patronului. Cu Sumudica e greu sa lucrezi. La mine nu exista. Eu decid, vreau sa mor pe mana mea. Cum sa-mi faca mie patronul vreo schimbare? Inseamna ca n-ai nevoie de antrenor. Nu vorbesc de Gigi. Vreo doi patroni din Romania se baga peste Gigi la ora asta. Mie daca un patron imi face schimbarile, o iau pe unde sunt salvarile si plec acasa.

“Daca nu ai confortul financiar prin care sa-ti permiti sa stai acasa si am fost si eu in situatia asta in care am acceptat orice, dar am ajuns la un nivel in care contractul il facem cum vreau eu. Nu accept sa fiu calcat in picioare.

“Am lucrat patru ani in Turcia si eram singurul antrenor strain si am fost ales antrenorul anului. Acum cateva zile am fost pe lista lui Besiktas, dar au ales Senol Gunes pentru ca e un mit acolo.

“Lider te nasti, nu poti sa-l fabrici peste zi. Trebuie sa fii respectat ca antrenor. Daca apar conflicte cu jucatori, scaunul scartaie si trebuie sa pleci.

“Daca ar fi vreo lista, as fi mai degraba pe undeva sa candidez pe la vreo primarie. Nu se pune problema sa ma intorc in fotbalul romanesc. Mai degraba imi gasesc o echipa prin Turcia sau imi duc contractul cu Al Raed pana la final, echipa unde am un presedinte extraordinar”, a declarat Sumudica intr-o interventie telefonica la Pro Arena.

Nicolae Dica si-a dat demisia de la FCSB dupa infrangerea cu U Cluj (0-2) in deplasare.

Primele nume vehiculate pentru inlocuirea acestuia sunt Ilie Poenaru si Andrei Prepelita.

Pana la numirea noului antrenor principal antrenamentele celor de la FCSB vor fi conduse de Viorel Tanase si Mihai Pintilii.



Sumudica exclude varianta FCSB: “Mai degraba candidez pe la vreo primarie”