Stranieri

Stancu se muta la alta echipa din Turcia

Sursă foto: twitter.com

Atacantul Bogdan Stancu a ajuns la o intelegere cu oficialii clubului Bursaspor pentru un transfer la fosta campioana a Turciei, anunta presa din aceasta tara.

Tratativele au fost confirmate de presedintele celor de la Bursaspor, Ali Ay, dar si de antrenorul Hamza Hamzaoglu.

"O sa-l luam pe Stancu, daca vom cadea de acord asupra tuturor detaliilor. Este un jucator pe care mi-l doresc si de care avem nevoie. Cred ca ne-ar putea ajuta", a spus Hamzaoglu in presa turca.

In afara lui Stancu cei de la Bursaspor poarta discutii si cu ivorianul Jean Evrard Kouassi.

Istoric

Transferat de Steaua la Galatasaray in 2011 pentru 5 milioane de euro, Stancu a mai evoluat in Turcia pentru Orduspor inainte de a ajunge la Genclerbirligi in 2013 pentru 1.5 milioane de euro.

Stancu a marcat doua goluri in 10 meciuri jucate pentru gruparea din Ankara in acest sezon al Super Ligii din Turcia. Cota de piata a jucatorului a ajuns in prezent la 4 milioane de euro.

Sezonul precedent Stancu a marcat 10 goluri in 30 de partide pentru Genclerbirligi si a fost singurul marcator al Romaniei la EURO 2016, cu doua goluri.

Comparatie

Genclerbirligi, actuala echipa a lui Stancu, ocupa locul opt in clasament, cu 22 de puncte, in timp ce Bursaspor este a cincea, cu 27 de puncte, cu ambitii la ocuparea unui loc pentru Europa sezonul urmator. In fata celor de la Bursaspor in clasament sunt doar cei trei granzi din Istanbul, Galatasaray, Besiktas si Fenerbahce, plus revelatia sezonului, Istanbul BB. Aceasta din urma este o echipa infiintata in 1990 care in prezent se bucura de sprijinul financiar al municipalitatii din Istanbul.



Stancu se muta la alta echipa din Turcia