Stranieri

Razvan Lucescu, aproape sa antreneze in Italia: "Am avut sperante. E fotbalul cel mai pervers acolo"

Sursă foto: https://twitter.com/paofc_/

Fostul selectioner Razvan Lucescu a revenit la PAOK Salonic pentru un al doilea mandat, desi admite ca a fost aproape de gasirea unui angajament in fotbalul italian.

"Am avut sperante...probabil as fi avut o sansa importanta, daca as fi avut mai multa rabdare sa ajung acolo in Italia.

"Fiind liber din 14 februarie am resimtit o nerabdare sa ma reapuc de treaba.

"Este foarte greu sa patrunzi in campionatele din primele patru.

"In liga a doua italiana este un campionat foarte dificil. Comparand cu Serie A, valoarea jucatorilor scade, si atunci este o batalie a antrenorilor. Trebuie sa fii extraordinar de bine pus la punct, daca nu prinzi primele doua locuri sa promovezi direct, urmeaza un playoff foarte greu.

"As numi ca in Italia e fotbalul cel mai pervers. Toti cunosc tactica, jucatorii au nivel tactic mult peste al celorlalti. In alte campionate jucatorii accepta mai greu sau nu sunt foarte incantati sa invete jocul tactic. In Italia tactica e lege", a declarat Razvan Lucescu la Pro x.

Despre revenirea la PAOK

"Eu sunt Razvan, nici Generalul, nici Mister. Sunt natural si incerc sa strang in jurul meu pe toata lumea. O echipa are nevoie de toata lumea pentru a fi invingatoare si asta o fac doar daca se simt respectati.

"Lupta va fi intotdeauna intre aceste patru echipe, cele trei mari din Atena si PAOK din Salonic.

"De la venirea patronului Ivan Savvidis PAOK a crescut si a devenit o forta in Grecia.

"In fotbal este nevoie si de o anumita conjunctura. Va fi vorba in final doar despre ceea ce vom face noi, la cat de dispusi vom fi la toate sacrifiile. Este o responsabilitate uriasa pentru mine, lumea se asteapta sa fie exact la fel ca acum doi ani, dar nu e asa de simplu. E vorba de o echipa noua, organizarea si reconstructia unei echipe.

Razvan Lucescu a mai antrenat pe PAOK Salonic in perioada 11 august 2017-28 iunie 2019, cand a cucerit primul titlu al echipei dupa o pauza de 34 de ani.

Dupa plecarea de la PAOK pentru Razvan Lucescu a urmat o experienta in Arabia Saudita la Al Hilal, echipa alaturi de care a cucerit, printre altele, Liga Campionilor Asiei.



Razvan Lucescu, aproape sa antreneze in Italia: "Am avut sperante. E fotbalul cel mai pervers acolo"