Stranieri

Ramane Costel Galca la Espanyol? Cifrele il trag in jos

Adus pe banca lui Espanyol Barcelona la finalul anului 2015 pentru a-l inlocui pe Sergio Gonzalez, fostul stelist Costel Galca nu a reusit sa se ridice peste acesta din punct de vedere statistic.

Galca a fost mai slab decat predecesorul sau in ceea ce priveste rezultatele din campionat si din Cupa Regelui Spaniei, avand un procentaj mult mai redus la numarul de puncte obtinute si la raportul victorii/infrangeri.

Aceasta in conditiile in care Galca a debutat in forta pe banca lui Espanyol, cu doua victorii consecutive, una in campionat cu Las Palmas (1-0) si o alta in Cupa Regelui Spaniei contra celor de la Levante (1-0).

Espanyol s-a despartit de Sergio Gonzalez pe 14 decembrie dupa infrangerea cu Celta Vigo in deplasare, scor 0-1, moment in care echipa catalana ocupa locul 12 in clasament, cu 17 puncte in 15 meciuri disputate.

Dupa un 0-0 promitator cu rivala locala FC Barcelona pe teren propriu in campionat, declinul lui Espanyol a inceput dupa dubla cu formatia blaugrana din Cupa Regelui Spaniei (1-4 pe Nou Camp si 0-2 acasa).

Cu o noua conducere reprezentata de omul de afaceri chinez Chen Yansheng in fruntea Consiliului de Administratie, Espanyol nu doar ca a esuat in tentativa de a se apropia de cupele europene, dar a si avut emotii in ceea ce priveste evitarea retrogradarii in etapele de final.

Galca a preluat echipa de pe locul 12 si a lasat-o pe 13 dupa 23 de meciuri in care Espanyol a adunat 26 de puncte din 69 posibile (7 victorii, 5 remize si 11 infrangeri). Daca in era lui Sergio Gonzalez procentajul victoriilor obtinute a fost de 33,33%, cu Galca la conducere Espanyol a coborat la 30,43%.

In conditiile cifrelor de mai sus s-a amplificat in media spaniola discutia despre inlocuirea lui Costel Galca dupa acest sezon. Pana la gasirea unui posibil inlocuitor, Galca va conduce echipa intr-un miniturneu in Bolivia.



Ramane Costel Galca la Espanyol? Cifrele il trag in jos