Stranieri

Mircea Lucescu lasă de înțeles că nu se retrage din fotbal: ”E posibil să mă vedeți pe o bancă tehnică”

Sursă foto: https://twitter.com/DrAlakbarov

Pasul înapoi făcut de la cârma echipei Dynamo Kiev nu înseamnă finalul carierei de antrenor pentru Mircea Lucescu.

Tehnicianul român în vârstă de 78 de ani a explicat, vineri seara, de ce a ales să plece de la formația ucraineană spre surprinderea tuturor.

”Era momentul să iau o decizie. Sunt de trei ani aici, sunt condiţii extrem de dificile, din cauza războiului. A venit un moment când trebuia să mă gândesc să las pe cineva mai tânăr, mai apropiat de vârsta jucătorilor, care sunt foarte tineri. Decizia pe care am luat-o, era luată mai dinainte. Am considerat că e momentul să mă retrag şi să-mi asum toate ultimele rezultate. Există un moment în care un antrenor de vârsta mea trebuie să se sacrifice şi să lase pe altcineva în locul lui”, a declarat Mircea Lucescu la Digisport.

”Trebuie să ajung şi eu acasă. În cariera de antrenor termini atunci când eşti înfrânt. În toate există un sfârşit. Am crezut că este un moment important să spun stop.

”Dacă sănătatea îmi va permite, voi continua. Pentru că fără fotbal, viaţa nu e viaţă. Mă întorc acasă, văd cum mă simt acasă, am nepoţi şi strănepoţi, voi sta pentru o perioadă, apoi voi vedea ce se întâmplă. Atunci când mă voi gândi că nu mai revin la fotbal, atunci va fi sfârşitul.

”Nu vreau să cred că acesta e finalul. Nu suntem atât de siguri că e momentul de final. E foarte posibil să mă vedeţi pe o bancă tehnică. Vom vedea!”, a declarat Mircea Lucescu la Digisport.

Acesta a mai spus că și-a dorit să fie pe banca lui Dynamo Kiev contra fostei sale formații Șahtior Donețk, în derby-ul Ucrainei.

Mircea Lucescu a ales să rămână în Ucraina chiar și după izbucnirea războiului cu Rusia, în februarie 2022.

”Sunt mândru că nu am abandonat în Ucraina, atunci când toată lumea a plecat de aici”, a mai spus Mircea Lucescu. 

 


Mircea Lucescu lasă de înțeles că nu se retrage din fotbal: ”E posibil să mă vedeți pe o bancă tehnică”