Stranieri

Mircea Lucescu a reusit sa ajunga in Romania dupa declansarea razboiului din Ucraina

Sursă foto: https://twitter.com/iMiaSanMia

La 48 de ore dupa inceperea ostilitatilor in tara vecina declansate de invazia armatei ruse, antrenorul roman Mircea Lucescu a ajuns cu bine acasa, in Romania.

Tehnicianul echipei Dynamo Kiev a sosit la Bucuresti in primele ore ale zilei de sambata si nu a dorit sa comenteze ce se intampla in Ucraina.

Orice as spune s-ar interpreta acolo. Nu am vazut prea multe”, a spus Mircea Lucescu pentru Prosport.

Lucescu a ajuns prima data la Iasi, unde nu a dorit sa-si petreaca noaptea, asa ca a continuat drumul pana in capitala.

Din Ucraina cuprinsa de razboi si panica a plecat si Mihai Leca de la Lvov. Acesta a trecut in Polonia si de acolo urmeaza sa ia un zbor spre Bucuresti, anunta Digisport.

Ucraina a fost invadata pe 24 februarie de fortele armatei ruse in ceea ce Vladimir Putin a numit public “o operatie speciala de denazificare si demilitarizare” a tarii care se invecineaza cu Romania la nord si la est.

Dupa mai bine de 48 de ore de la inceputul ostilitatilor se inregistreaza pierderi de vieti omenesti de ambele parti, din pacate si un numar semnificativ de civili ucraineni.

Principalele orase continua sa fie bombardate cu armament greu de catre fortele ruse, dar impresia generala este ca armata ucraineana a rezistat pana acum neasteptat de bine.

La Kiev, capitala tarii, populatia civila a primit armament pentru a se apara in faza invadatorilor rusi. Primarul orasului este Vitaly Klitschko, fostul campion mondial de box la categoria grea. Acesta il are alaturi pe fratele sau Vladimir.

In Ucraina a fost decretata mobilizarea generala, toti barbatii cu varstele cuprinse intre 18 si 60 de ani neavand dreptul sa mai paraseasca tara.

Granita cu Romania a fost trecuta de peste 10.000 de cetateni ucraineni in primele ore de la debutul conflictului armat. Printre acestia se numara si jucatoarea profesionista de tenis, Dayana Yastremska. Acesta a ajuns in Romania cu bacul pe la punctul de trecere a frontierei Isaccea (Tulcea).



Mircea Lucescu a reusit sa ajunga in Romania dupa declansarea razboiului din Ucraina