Stranieri

'Jucam duminica pentru Mihai'. Olandezii de la Utrecht compara drama lui Nesu cu cea a lui Di Tomasso din 2005

Cei de la FC Utrecht se gandesc la MIhai Nesu 'ca la unul al lor'. Intr-un articol publicat joi seara pe siteul oficial al clubului, jucatorii povestesc cum s-a trait drama pe terenul de antrenament. Intreg clubul este alaturi de Nesu, dar si fanii din Olanda. Drama sa este comparata cu o alta petrecuta la Utrecht, in 2005.
FC Utrecht joaca duminica intr-un meci decisiv pentru calificarea la baraj, in campionatul Olandei. Cu toate acestea, gandurile jucatorilor se duc spre Mihai Nesu. 'Jucam duminica pentru Mihai, in primul rand', a declarat la antrenamentul de joi portarul Michel Form.

Joi a avut loc primul antrenament dupa accidentarea nefericita a lui Nesu. "Este greu sa revii pe teren si sa te pregatesti", a spus alt coleg al lui Nesu, portarul Shape. "Trebuie sa ne motivam pentru duminica, fiindca meciul trebuie bineinteles jucat".

"Mihai este unul dintre noi", mai spune Shape, are povesteste momentul accidentarii. "Prima oara nu ne-am dat seama ca s-a intamplat ceva foarte grav. A fost ca un duel normal la antrenament sau din meci. Nu s-a putut face nimic. Ne-am dat seama ca asa ceva se poate intampla oricui, intr-un duel in care cineva este peste tine, iar mie ca portar cu atat mai mult".

Shape a mai spus ca si jucatorul care i-a rupt gatul lui Nesu, Alje Schut, este devastat: "Gandurile noastre merg spre Nesu si sotia sa, insa si spre Alje, pentru ca si el sufera. Nu a fost vina lui pentru acea lovitura. Alje este un tip care isi asuma de felul lui reponsabilitatea si de aceea acum sufera enorm".

O multime de fani au trimis flori si mesaje pe e-mail catre Mihai Nesu, iar FC Utrecht si-a dat seama, chiar si acum, ca este una dintre cele mai iubite echipe din Olanda.

Accidentul lui Nesu este, dupa directorul tehnic Foeke Booy, asemanator ca impact psihologic cu moartea din 2005 a lui David di Tomasso. "Printre jucatori exista o mare o mare incertitudine care ii chiuie continuu", a spus joi Booy. "Avem atatea intrebari si asteptam raspunsuri, insa acestea intarzie pe moment sa apara. Va lua timp. Singurele lucruri pe care le putem face este sa speram si sa ne rugam pentru ca Mihai sa fie in curand mai bineJucatorii stau mereu in contact cu doctorii, care le ofera raspunsuri".

Di Tomasso a suferit un atac de cord in timpul somnului, acesta fiindu-i fatal in 2005, pe vremea cand juca pentru FC Utrecht. Din 2006, jucatorul anului de la FC Utrecht primeste Trofeul Di Tomasso, votat exclusiv de fani, iar in acest an este de asteptat sau de intuit ca Mihai Nesu va lua aceasta distinctie.

Intre timp, si tatal lui Nesu a sosit in Olanda pentru a-si vizita fiul.

Onlinesport



'Jucam duminica pentru Mihai'. Olandezii de la Utrecht compara drama lui Nesu cu cea a lui Di Tomasso din 2005