Stranieri

Ianis Hagi a fost prezentat la Genk

Sursă foto: https://twitter.com/youth_ro/

Mijlocasul Ianis Hagi a devenit incepand de vineri noul jucator al campioanei Belgiei, Genk.

In varsta de 20 ani, Ianis Hagi a efectuat vizita medicala dupa care si-a pus semnatura pe contractul cu Genk.

Acesta se intinde pe o durata de cinci ani pana in 2024.

Viitorul va incasa aproape 10 milioane de euro pentru transferul lui Ianis Hagi la campioana Belgiei.

Gheorghe Hagi: “N-am ales banii. Era o oferta de 3-4 ori mai mare din Rusia”

"Începând de astăzi, Ianis Hagi nu mai este jucătorul formaţiei FC Viitorul. Acesta a semnat cu un contract cu Genk, campioana Belgiei, formaţie calificată direct în grupele Champions League. La doar 20 de ani, Ianis Hagi are deja un palmares important. Campion la categoriile U13, U15, U17 şi U19 cu FC Viitorul, Ianis Hagi a fost mereu o prezenţă constantă la naţionalele de juniori şi tineret ale României, cu aceasta din urmă calificându-se în semifinalele Campionatului European U21 din acest an, unde a şi înscris două goluri", anunta FC Viitorul pe site-ul oficial.

La doar 20 de ani, Ianis Hagi are deja un palmares important. Campion la categoriile U13, U15, U17 și U19 cu FC Viitorul, Ianis Hagi a fost mereu o prezență constantă la naționalele de juniori și tineret ale României, cu aceasta din urmă calificându-se în semifinalele Campionatului European U21 din acest an, unde a și înscris două goluri.

Este, de asemenea, internațional de seniori, pentru prima reprezentativă evoluând deja în patru partide. În ultimii doi ani a fost cel mai prolific jucător al FC Viitorul, pentru care a marcat 16 goluri și a oferit 11 pase decisive în Liga 1. În perioada februarie 2018 - 30 iunie 2019 a reușit 24 goluri și 14 pase decisive în toate competițiile (Liga 1, Europa League, Naționala U21, Cupa României) și a fost desemnat doi ani la rând cel mai bun jucător din play-off-ul campionatului.



Ianis Hagi a fost prezentat la Genk