Stranieri

Englezii si-au amintit de Adrian Mutu. Cum este prezentat la 17 ani de la episodul Chelsea

Fostul international roman si actual selectioner al nationalei de tineret a ajuns din nou in centrul atentiei peste Canalul Manecii.

"Nu-mi vine sa cred ca s-a intamplat acum 17 ani", a declarat Adrian Mutu pentru BBC Sport, amintindu-si de inceputul fulminant in tricoul lui Chelsea.

Patru goluri in primele trei meciuri disputate pentru londonezi au facut la momentul respectiv, in 2003, din Adrian Mutu noul star al fotbalului englez.

The Guardian scria in urma cu 17 ani despre Mutu ca are aptitudinile care-l fac sa rivalizeze cu Ruud van Nistelrooy si Thierry Henry.

"In primul an la Chelsea am lucrat cu Claudio Ranieri, un mare antrenor, care m-a vrut in echipa. Fara acele probleme personale totul ar fi fost diferit...", a mai spus Mutu pentru BBC.

Pe 12 iulie 2004, la mai putin de un an de la startul fulminant pe care l-a avut in Premier League si la o luna dupa instalarea lui Jose Mourinho in locul lui Ranieri, pentru Mutu incepea cosmarul carierei fiind depistat pozitiv la un test pentru cocaina.

Un test deloc neobisnuit in fotbalul englez, insa curiozitatea a venit din faptul ca Chelsea a solicitat respectiva testare.

Mutu a fost suspendat pentru sapte luni si ulterior concediat de Chelsea, club care platise pentru fostul international roman 15 milioane de lire sterline clubului italian AC Parma.

Pentru recuperarea asa numitului prejudiciu de imagine, Mutu a fost dat in judecata de Chelsea. Procesul a durat mai bine de un deceniu pana in octombrie 2018, cand Curtea Europeana a Drepturilor Omului a hotarat ca Mutu este bun de plata (15.2 milioane de lire sterline).

"Este ceva despre care nu vreau sa vorbesc", a mai spus Mutu celor de la BBC Sport.

Dupa ce si-a ispasit pedeapsa Mutu a revenit in fotbalul italian la Juventus, via Livorno, pentru a fi suspendat din nou pe cand era legitimat la Fiorentina. Noua luni a primit Mutu in 2010 dupa un test pozitiv la sibutramina.

Actualmente selectioner al nationalei de tineret a Romaniei, Mutu ramane la fel de ambitios ca in perioada cat a fost jucator profesionist.

"Ambitia mea ca antrenor nu poate fi mai mica decat aceea pe care am avut-o ca jucator. Intotdeauna am vrut sa fiu din ce in ce mai bun. Vreau sa fiu ca antrenor cel putin la fel de bun precum am fost ca jucator, iar visul meu este sa antrenez nationala mare a Romaniei", a declarat Mutu in concluzia materialului realizat pentru BBC.



Englezii si-au amintit de Adrian Mutu. Cum este prezentat la 17 ani de la episodul Chelsea