Stranieri

Cosmin Olaroiu cucereste titlul in China cu Jiangsu Suning

Sursă foto: https://twitter.com/CSLfutbol

Jiangsu Suning, echipa pregatita de Cosmin Olaroiu, a castigat pentru prima data in istorie titlul in China. In finala Superligii chineze, disputata in dubla mansa, echipa lui Olaroiu a invins-o cu 2-1 la general pe marea favorita Guangzhou Evergrande, formatie pregatita de Fabio Cannavaro. Dupa 0-0 in mansa tur, Jiangsu a castigat cu 2-1 la retur.

FINAL Guanghzou - Jiangsu 1-2

Italianul Eder (45+2) si brazilianul Alex Teixeira (48) au marcat golurile victoriei pentru Jiangsu Suning, echipa lui Olaroiu.

Guanzhou Evergrande a ramas in inferioritate numerica din minutul 45+1.

Chiar si asa, formatia pregatita de italianul Fabio Cannavaro a redus din diferenta in partea secunda mentinand suspansul pana la finalul partidei.

Pentru Cosmin Olaroiu, 51 ani, este primul trofeu cucerit in China.

Acesta o pregateste pe Jiangsu Suning din 2018.

Olaroiu mai are in palmares un titlu al Romaniei, un titlu in Arabia Saudita, patru titluri in Emiratele Arabe Unite si o prezenta in finala Ligii Campionilor Asiei in 2015 cu Al Ahli.

Cea mai buna clasara in prima liga pentru Jiangsu Suning fusese pana acum locul doi (2012, 2016). De fiecare data Guangzhou a castigat titlul cand Jiangsu a terminat pe doi.

Cosmin Olaroiu este al doilea antrenor roman din istoria lui Jiangsu Suning, dupa Dan Petrescu in perioada 12 iulie 2015 – 3 iunie 2016.

Olaroiu i-a urmat pe banca tehnica lui Fabio Capello.

UPDATE 15:33
Final de partida. Jiangsu Suning, echipa antrenata de Cosmin Olaroiu, este noua campioana a Chinei.

UPDATE 15:21
Echipa lui Olaroiu e privata de un penalty la Alex Teixeira dupa o faza de contraatac in minutul 85 a celor de la Jiangsu pornita din propria jumatate de teren. Arbitrul a inchis ochii, dupa ce fusese busculat in alergare de un jucator al gazdelor.

UPDATE 15:10
Eder suteaza putin peste poarta dintr-o lovitura libera la marginea careului celor del a Guangzhou. Ramane 2-1 pentru echipa lui Olaroiu.

UPDATE 14:56
Guangzhou reduce din diferenta in minutul 61 prin Wei Shihao, jucator intrat in locul lui Fernandinho. Acesta a aparut in sase metri si a marcat cu capul la o centrare din flancul stang de la Zhong Y.

UPDATE 14:43
Din minutul 48 echipa lui Olaroiu si-a dublat avantajul pe tabela. Alex Teixeira a marcat cu un sut din interiorul careului.

Echipa lui Olaroiu a condus la pauza pe terenul super puterii Guangzhou Evergrande, cu 1-0.

Brazilianul Eder a deschis scorul dintr-o lovitura libera in minutul 45+2.

Guangzhou evolueaza in inferioritate numerica din minutul 45+1, cand Chao He l-a faultat in pozitie de ultim aparator pe Alex Teixeira.

Fabio Cannavaro, campion mondial cu nationala Italiei in 2006, este antrenorul celor de la Guangzhou.



Cosmin Olaroiu cucereste titlul in China cu Jiangsu Suning