Fotbal

Steaua simte in ceafa suflarea lui ASA, dupa 0-0 cu Astra

Steaua a incheiat la egalitate deplasarea de la Giurgiu, scor 0-0 cu Astra, intr-un meci in care a expediat un singur sut pe spatiul portii lui Silviu Lung jr. Baietii lui Costel Gilca au jucat fotbal doar 20 de minute. In prima parte, Adi Popa a fost oprit in mod eronat intr-o situatie iminenta de gol. Fernando Varela si Arlauskis au evitat dezastrul in repriza a doua, pe fondul unei evolutii net superioare a gazdelor. Distanta dintre liderul Steaua si ASA Tirgu Mures s-a redus la doar 2 puncte, cu 8 etape ramase de disputat.

Formatia campioana a avut un start bun de meci, dupa ce Gabriel Tamas a reluat periculos cu capul o minge trimisa de la coltul terenului de Raul Rusescu.

In minutul 12, Vasile Marinescu, unul din asistentii lui Sebastian Coltescu, l-a oprit in mod eronat pe Adi Popa. Aripa ros-albastrilor evadase spre poarta lui Silviu Lung, fiind stopat din cauza unui ofsaid care nu a existat.

La urmatorul atac, Lucian Filip a fost foarte aproape sa il invinga pe Lung cu o executie in cros din marginea careului mic.

"Dracii negri" au replicat prin Morais, insa Fernando Varela a aparut excelent langa Fatai si a indepartat pericolul.

Pe parcurs, Astra a inceput sa "clipeasca" la o intensitate si mai mare, tabela de pe "Marin Anastasovici" ramanand intacta pana la pauza.

Tanase a iesit accidentat in minutul 40 si a fost inlocuit de Nicusor Stanciu. Varela, cel mai bun om al oaspetilor, a preluat banderola de capitan.

Jocul s-a reluat cu o dubla ocazie a giurgiuvenilor, care se puteau desprinde prin Fatai si George Florescu. Fernando Varela a scos incredibil de pe linia portii in fata fostului international roman.

Steaua a fost salvata de Arlauskis, in minutul 70, cand lituanianul a scos cu varful degetelor sutul la coltul lung al lui William De Amorim.

Introdus in partea secunda, Ionut Neagu (73) a expediat un sut surprinzator de la distanta, care a trecut aproape razant cu transversala portii lui Silviu Lung jr.

Nici Iancu nu a fost mai precis, la o lovitura libera obtinuta de Neagu. Mijlocasul ofensiv al Stelei a trimis aproape de bara din dreapta.

Astra: Lung Jr - Gorupec, Gaman, Oros, Junior Morais - Seto, Yahaya - Enache (Laban 85), Florescu, De Amorim - Fatai (Senin Sebai 88)

Steaua: Arlauskis - Papp, Tamas, Varela, Guilherme - Breeveld, Filip - Popa, Rusescu (G. Iancu 74), Tanase (cpt, N. Stanciu 40) - Tucudean (Neagu 60)

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova)

Cartonase galbene: Gorupec 80, Morais 82/ Papp 61, Neagu 69, Breeveld 90+2

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)

Spectatori: 5000



Steaua simte in ceafa suflarea lui ASA, dupa 0-0 cu Astra