Serie A

Walter Zenga critica masurile autoritatilor italiene

Sursă foto: https://twitter.com/sportli26181512/

Antrenor al echipei Cagliari din Serie A, fostul mare portar italian Walter Zenga nu vede cu ochi masurile anuntate de Guvernul de la Roma.

Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat ca din 4 mai in Italia vor fi relaxata restrictiile impuse populatiei.

Oamenii vor avea permisiunea sa alerge prin parcuri pastrand regulile de distantare sociala, iar sportivii vor putea reluarea pregatirea centralizata abia in 18 mai.

“Mi se pare ciudat, pentru ca o baza de pregatire este categoric mai sigura decat un parc. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne asigura ca jucatorii se pot antrena in siguranta si respectand distantarea sociala”, a declarat Zenga pentru Sportitalia.

“In Franta au decis sa inchida totul, dar cred ca aici guvernul isi acorda timp sa analizeze mai intai totul”, a mai spus Zenga.

Sardinia, insula din Mediterana unde se afla Cagliari, a fost mai putin afectatea decat zona de nord a Italiei, Piemont, Lombardia si Veneto.

Planul italienilor pentru reluarea fotbalului

In Italia exista pentru moment un plan schematic pentru reluarea intrecerii fotbalistice din Serie A.

Echipele ar urma sa-si reia antrenamentele colective la 18 mai, iar campionatul s-ar incheia la inceputul lunii august.

Chiar si asa, incertitudinea domneste printre oficialii italieni, un asa zis Plan B fiind din ce in ce mai discutat.

Acesta va fi accesat in cazul in care va deveni imposibil ca actualul sezon sa fie dus la bun sfarsit in fereastra propusa de UEFA.

Astfel, exista mari sanse ca actualul sezon sa fie abandonat definitiv cu clasamentul inghetat la momentul intreruperii.

In aceste conditii titlul de campioana nu va mai fi acordat, iar locurile pentru participarea in cupele europene vor fi acordate primelor sase echipe clasate la momentul intreruperii sezonului.

Juventus, Lazio, Inter, Atalanta, Roma si Napoli ar urma sa reprezinte Italia in viitoarea editie a cupelor europene.

In ceea ce priveste retrogradarea exista doua scenarii. Primul in care sezonul viitor ar alinia la start 22 de echipe in Serie A, fara nicio echipa retrogradata din actualul campionat si cu primele doua din Serie B promovate. Al doilea scenariu prevede ca sezonul viitor sa fie tot cu 20 de echipe, ultimele doua din actualul clasament inghetat sa fie inlocuite cu primele doua din Serie B.

Peste 3 milioane de oameni din intreaga lume s-au imbolnavit pana acum de Covid-19. Au murit peste 212.000 si alti aproape un milion s-au vindecat.

Italia este a treia tara din lume la numarul de imbolnaviri si a doua tara din lume la numarul de morti.



Walter Zenga critica masurile autoritatilor italiene