Serie A

Un nou proprietar la AC Milan. Chinezii au dat-o de gard

Sursă foto: twitter.com

Clubul italian AC Milan a fost preluat de grupul de investitii Elliott, dupa ce patronul chinez Li Yonghong n-a avut de unde sa returneze un imprumut de 32 milioane de euro.

Elliott Management Corporation este o companie specializata in recuperarea datoriilor si este condusa de Paul Singer, 73 ani.

Acesta a anuntat o injectie de capital in valoare de 50 milioane de euro pentru a reface echilibrul contabil al clubului italian.

De asemenea, noul proprietar al AC Milan a anuntat ca doreste sa creeze stabilitate financiara si un management sanatos, precum si conducerea unui model operational care sa respecte regulile Fair Play-ului financiar impuse de UEFA.

In singurul an sub conducere chineza, AC Milan a incheiat pe sase in Serie A si a fost exclusa din cupele europene sezonul urmator din cauza incalcarii regulamentului Fair Play-ului financiar.

Intre timp echipa milaneza si-a reluat pregatirile la Milanello sub comanda lui Gennaro Gattuso, suporterii fiind prezenti in cantonament pentru a-si arata atasamentul fata de echipa in momentele delicate prin care trece clubul.



Un nou proprietar la AC Milan. Chinezii au dat-o de gard