Serie A

Torino – Juventus, cel mai vechi derby al Italiei propune un nou episod

Sursă foto: twitter.com

Cunoscut in Italia drept Derby della Molle, duelul dintre Torino si Juventus a fost dominat in ultimii ani de “Batrana Doamna”, dar formatia Granata va incerca sa rastoarne ierarhia cel putin la meciul de sambata seara.

Juventus a castigat 17 din ultimele 20 de confruntari directe, in timp ce Torino s-a impus o singura data, ceea ce arata din plin dezechilibrul acestui duel citadin.

Torino nu s-a descurcat prea bine in meciurile disputate pe teren propriu in acest sezon si locul sase ocupat in prezent in ierarhia din Serie A se datoreaza in mare parte punctelor aduse de afara. Doar trei victorii si o remiza a obtinut Toro in cele sapte meciuri de acasa, ceea ce face ca echipa visinie sa fie doar a 15-a intr-o ierarhie a jocurile de pe teren propriu.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Torino - Juventus

Cu toate acestea, Torino este o echipa care marcheaza aproape meci de meci in meciurile disputate in fata propriilor fani. Doar in doua din ultimele 15 partide oficiale cei de la Torino n-au punctat pe teren propriu, chiar daca in aproape jumatate din aceste dispute a fost vorba de un singur gol.

Juventus domina prima liga italiana si o face intr-un mod autoritar. Nicio alta echipa din istoria Serie A n-a adunat pana in etapa a 15-a atat de multe puncte precum Juventus (43).

Batrana Doamna are deja 32 de goluri marcate, ceea ce inseamna o medie de 2.13 goluri pe meci. O singura data in 15 etape Juventus a pierdut puncte, la un 1-1 pe teren propriu cu Genoa, ceea ce inseamna ca bianconerii au procentaj de suta la suta in deplasare.

Juventus vine dupa o infrangere la mijlocul saptamanii in ultima etapa din faza grupelor Ligii Campionilor, 1-2 la Berna cu Young Boys. Un meci fara vreo miza relevanta, alta decat ordinea primelor doua clasate.

Statistica arata ca Juve e vulnerabila in prima repriza, 63 la suta din golurile primite in actualul sezon de Serie A fiind in primul mitan.



Torino – Juventus, cel mai vechi derby al Italiei propune un nou episod