Serie A

Stefan Radu in fata unui meci istoric pentru Lazio

Sursă foto: twitter.com/

Fundasul roman va deveni jucatorul cu cele mai multe meciuri disputate in istoria clubului Lazio Roma.

La partida programata, sambata, contra celor de la Spezia, Stefan Radu va imbraca pentru a 402-a oara tricoul echipei din capitala Italiei.

Stefan Radu il va depasi astfel pe Giuseppe Favalli, campion al Italiei cu Lazio in 2000, cu suedezul Sven Goran Eriksson pe banca.

"Record? Nu credeam ca voi ajunge atat de departe. Am continuat sa joc meci dupa meci. Joc de 13 ani si sunt inca aici. Toate meciurile au fost speciale pentru mine. Fiecare meci in parte are istoria si emotia lui. Daca ar fi sa aleg cel mai speecial meci pentru mine, as indica finala Cupei Italiei din 2013", a declarat Stefan Radu, anunta Gazzetta dello Sport.

In meciul indicat de fundasul roman, Lazio a invins marea rivala locala AS Roma pentru castigarea trofeului, iar Stefan Radu a fost integralist.

Transferat de la Dinamo la inceputul anului 2008, Stefan Radu a fost debutat de antrenorul Delio Rossi pe 30 ianuarie 2008 la un meci disputat in deplasare cu Fiorentina, in Cupa Italiei, meci castigat de laziali, cu 2-1.

Stefan Radu l-a avut atunci drept coechipier si pe actualul antrenor, Simone Inzaghi.

In pofida mai multor probleme de sanatate, printre care o operatie de hernie si probleme musculare, Stefan Radu a adunat in actulul sezon 22 de prezente pentru Lazio, doua dintre acestea in Champions League.

Palmares personal

Campion cu Dinamo in 2007, Stefan Radu mai are in palmares Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei, ambele in 2005.

In Italia, fostul international a castigat de trei ori Cupa Italiei (2009, 2013 si 2019) si de tot atatea ori Supercupa Italiei (2009, 2017 si 2019).

Echipa nationala

Pentru Stefan Radu capitolul echipa nationala s-a incheiat de ceva timp, dorinta jucatorului fiind de a nu mai raspunde la convocarile sub tricolor.

In pofida numeroaselor tentative de a-l face sa se razgandeasca venite din partea majoritatii selectionerilor care au trecut pe la prima reprezentativa, Stefan Radu a ramas de neinduplecat.

Acesta a debutat in nationala Romaniei in mandatul lui Victor Piturca, pe 15 noiembrie 2006, la victoria obtinuta in deplasare cu Spania, scor 1-0, intr-un amical. Radu intrase in minutul 89 in locul lui Razvan Rat.

Au urmat alte 13 prezente sub tricolor, ultima pe 22 martie 2013 la egalul cu Ungaria, scor 2-2, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din Brazilia.

Dupa ce a jucat 90 de minute contra maghiarilor, Stefan Radu a fost rezerva neutilizata patru zile mai tarziu la Amsterdam, in 0-4 cu Olanda.

Aceea avea sa fie ultima prezenta a lui Stefan Radu in anturajul echipei nationale.

Cifrele lui Radu la Lazio

401 meciuri
8 goluri
20 pase de gol
96 cartonase galbene
5 cartonase rosii
33.895 minute jucate.



Stefan Radu in fata unui meci istoric pentru Lazio