Serie A

Silvio Berlusconi a vandut aproape jumatate din AC Milan

Clubul italian AC Milan intra de miercuri intr-o noua era la doar cateva ora dupa ce pierdea amicalul cu Bayern Munchen de la Audi Cup (0-3).

Patronul Silvio Berlusconi a semnat documentele prin care cedeaza 48% din actiunile clubuliu catre Bee Taechaubol, un om de afaceri thailandez.

Tranzactia s-a realizat pentru 480 de milioane de euro.

"Este o mare onoare sa inchei intelegerea pentru AC Milan cu presedintele Berlusconi", a scris Taechaubol pe retelele de socializare.

De asemenea, Berlusconi a confirmat miscarea financiara: "De acum este un acord care trebuie confirmat. Este pentru binele Milanului. Vrem sa mergem inainte si sa facem din Milan din nou un club care sa conteze".

Berlusconi a preluat Milan in anul 1986 intr-un moment de mari framantari pentru clubul lombard si l-a condus spre gloria interna si europeana. Nu mai putin de 28 de trofee au fost cucerite de rossoneri in era Berlusconi, dintre care opt titluri ale Italiei si cinci cupe europene.

Gloria Milanului a palit in ultimii ani pe fondul accentuarii problemelor financiare ale patronului fost premier al Italiei in mai multe mandate.

Astfel, dintr-o echipa de top a Ligii Campionilor, Milan a ajuns o formatie de pluton in Serie A, participarea in cupele europene devenind un vis frumos pentru fanii rossoneri.

Majoritatea jucatorilor de top au plecat sau au ocolit clubul de pe Via Turati, iar in locul acestora s-a optat pentru o politica de criza, cu jucatori liberi de contract sau de duzina, fara a incerca sa aducem vreo jignire cuiva prin aceasta afirmatie.

Doar in 2014 clubul AC Milan a raportat o pierderi de 91 milioane de euro si o datorie ajunsa la 250 de milioane de euro.

In acest moment, ambele echipe din Milano, AC Milan si Internazionale, au in conducere investitori din Asia. La inter o parte din actiuni au fost cedate de familia Moratti omului de afaceri indonezian Erick Thohir.



Silvio Berlusconi a vandut aproape jumatate din AC Milan