Serie A

Serie A ar putea reincepe in 13 iunie

Liga Profesionista de Fotbal din Italia a inaintat autoritatilor politice de la Roma un plan pentru reluarea fotbalului in peninsula.

In Italia mai sunt de disputat zece etape dintr-un sezon intrerupt la 9 martie pe fondul pandemiei de coronavirus.

”Cu privire la reluarea activitatilor sportive este indicat, in acord cu deciziile Guvernului si protocoalele medicale existente pentru siguranta jucatorilor, se recomanda data de 13 iunie pentru reluarea campionatului”, se arata in comunicatul Ligii Profesioniste din Italia.

La randul sau, ministrul Sporturilor din Italia a avut, miercuri, o interventie in Senat pe tema reluarii activitatii fotbalistice.

”Linia adoptata de Guvern a fost una a protectiei sanatatii tuturor. Imaginile cu oamenii morti au ramas in amintirea tututor si din aceasta cauza dorim sa redeschidem activitatile oprite cu maxima precautie. Ca ministru al sportului sunt constient de importanta sociala a fotbalului si ar fi un paradox sa nu recunosc acest aspect”, a declarat Spadafora.

”Vreau sa fiu clar. Daca va fi sa reluam campionatul de fotbal, nu va fi o actiune decisa in graba la presiunile altora, ci dupa o serie de activitati de securitate care vor permite acest lucru in siguranta pentru toti cei implicati”, a mai spus ministrul italian.

Juventus conduce clasamentul din Serie A cu un punct avans fata de Lazio, principala urmaritoare.

Serie A ar urma sa se incheie la 2 august, data limita impusa de UEFA pentru incheierea campionatelor interne.



Serie A ar putea reincepe in 13 iunie