Serie A

Roma invinge Milan si ramane principala urmaritoare a lui Juventus

Etapa a 16-a din Serie A s-a incheiat, luni seara, cu duelul de pe Olimpico dintre AS Roma si AC Milan, doua vecine de clasament si rivale la un loc pe podiumul primei ligi din Italia.

Doua faze au decis practic meciul din Cetatea Eterna, un penalty ratat in prima repriza de francezul M’Baye Niang si golul belgianului Radja Nainggolan din minutul 62.

Milan ramane cu o singura victorie in ultimele 13 deplasari pe Stadio Olimpico din Roma in toate competitiile, ultimul succes fiind un 3-2 obtinut in octombrie 2011. De atunci rossonerii au inregistrat sase egaluri si tot atatea infrangeri.

Vincenzo Montella, fostul mare atacant al Romei, ramane fara victorie ca antrenor in fata echipei din capitala, ajungand la patru infrangeri.

Meciul a fost marcat si de accidentarea lui Bruno Peres, jucator care a calcat gresit la un duel pentru balon si care a parasit terenul pe targa cu glezna serios deteriorata.

Dupa reusita lui Nainggolan din afara careului Milan a cautat egalarea pana la final, dar formatia din Lombardia nu a avut forta de a se apropia periculos de buturile aparate de Szczesny.

Chilianul Mati Fernandez a ratat ultima ocazie a oaspetilor dupa o patrundere solitara in careul advers, iar Roma s-a bucurat la final de cele trei puncte care o mentin in urmarirea lui Juventus.

Clasament

Juventus conduce cu 39 de puncte, urmata de Roma (35), Milan (32), Napoli si Lazio (31), Atalanta 28. 

In subsolul ierarhiei Crotone (9), Pescara (8) si Palermo (6) sunt echipele care se agata pentru evitarea retrogradarii.

Etapa urmatoare

Nu mai putin de patru meciuri vor tine capul de afis la finalul acestei saptamani in Serie A. Este vorba de meciurile Juventus-Roma, Milan-Atalanta, Napoli-Torino si Lazio-Fiorentina.



Roma invinge Milan si ramane principala urmaritoare a lui Juventus