Serie A

Regele Romei. Francesco Totti, 27 ani de la debutul pentru AS Roma

Sursă foto: https://www.jawapos.com

Italia se afla in grea suferinta din cauza pandemiei de coronavirus si fotbalul sufera de asemenea.

Au fost vremuri mai bune pentru Italia si cu siguranta vor urma si altele dupa ce va fi trecut molima prezentului.

In urma cu 27 ani, pe 28 martie 1993, un tanar de doar 16 ani pe nume Francesco Totti era chemat de pe banca si introdus in teren de antrenorul Vujadin Boskov in victoria 2-0 cu Brescia.

Sezonul urmator, sub conducerea lui Carlo Mazzone, tanarul Totti a prins tot mai multe minute ca atacant si a marcat primul sau gol pe 4 septembrie 1994 intr-un meci cu Foggia incheiat la egalitate, scor 1-1.

Incepand cu anul 1995 Totti a devenit jucator de baza la AS Roma si a marcat un total de 16 goluri in urmatoarele trei sezoane.

Pana la momentul retragerii din 2017 Francesco Totti a ramas fidel culorilor echipei din Cetatea Eterna, adunand 786 de meciuri si 307 goluri marcate.

Scudetto cucerit in 2001, Cupa Italiei de doua ori si Supercupa Italiei de alte doua ori se alatura titlului mondial obtinut cu nationala Italiei in 2006.

”Sa castig un titlu cu Roma echivaleaza pentru mine cu a castiga 10 la Juventus sau Real Madrid”, a spus Francesco Totti la un moment dat. Vorbe ramase de referinta pentru legendarul jucator al Romei.Regele Romei. Francesco Totti, 27 ani de la debutul pentru AS Roma