Serie A

Paolo Maldini si Zvonimir Boban fac din nou echipa la AC Milan

Sursă foto: https://twitter.com/acmilan

Doi dintre cei mai reprezentativi jucatori din intreaga istorie a clubului italian AC Milan s-au reunit pentru a pune umarul la renasterea culorilor rossonero.

Paolo Maldini, fostul capitan al Milanului, a fost numit in pozitia de director tehnic al clubului, dupa ce a imbracat tricoul formatiei de pe Via Turati un sfert de veac.

Maldini va avea misiunea de a gestiona planul de dezvoltare a tot ceea ce inseamna resurse sportive la AC Milan, inclusib atributii in transferurile de jucatori.

"Paolo este parte din AC Milan si stie drumul spre succes. Va fi un punct de referinta pentru toata lumea. Alaturi de el vom fi capabili sa construim un club modern, alcatuit din profesionisti de cea mai inalta calitate", a declarat Ivan Gazidis, presedintele Consiliului de Administratie de la AC Milan.

Ajuns la 50 ani, croatul Zvonimir Boban a renuntat la postul de secretar general adjunct la FIFA pentru a da curs propunerii de a fi "chief football officer" sub directa coordonare a lui Paolo Maldini.

Noua ani a evoluat Boban pentru AC Milan, in perioada 1992-2001, cucerind nu mai putin de noua trofee: Liga Campionilor in 1994, Supercupa Europei in acelasi ani si patru titluri in Italia. 30 de goluri a marcat Boban pentru Milan in 251 de meciuri.

"Sunt incantat sa revin la iubitul meu Milan si ii voi da inapoi toata priceperea mea pentru a-l readuce acolo unde merita sa fie. Cand Paolo m-a sunat, am sarit imediat in masina si am ajuns acasa la el in toiul noptii pentru a evalua aceasta propunere. Dupa ce am discut cu Ivan si conducerea totul a fost clar pentru mine", a declarat Boban, anunta site-ul oficial al Milanul.

Rossonerii vor anunta in zilele urmatoare si noul antrenor, Marco Giampaolo (51 ani) de la Sampdoria fiind favorit sa-l inlocuiasca pe Gattuso.



Paolo Maldini si Zvonimir Boban fac din nou echipa la AC Milan