Serie A

Inter castiga Derby d’Italia si ramane in lupta pentru apararea titlului

Sursă foto: https://twitter.com/Inter

Campioana Italiei a plecat cu toate punctele de pe terenul lui Juventus Torino, dupa un nou episod din Derby-ul Italiei.

Turcul Hakan Calhanoglu a marcat unicul gol al meciului, in minutul 45+5, dupa o lovitura de la 11 metri acordata in urma interventiei VAR.

Prima executie de la 11 metri a fost ratata de Calhanoglu, dar arbitrul a intervenit dictand repetarea loviturii pe motiv ca mai multi jucatori au patruns in suprafata de pedeapsa pana la fluierul sau. O faza acoperita de regulament.

A doua oara Calhanoglu n-a mai ratat si Inter prelua conducerea inaintea pauzei.

Juventus a ratat doua mari ocazii in partea secunda. Prima prin Vlahovic, al carui sut din interiorul careului a trecut putin pe langa poarta.

Apoi, elvetianul Zakaria a luat o faza pe cont propriu patrunzand spectaculos pe zona centrala, insa sutul acestuia a lovit stalpul din dreapta al portii gazdelor.

Inter a ratat desprinderea prin Correa, sut peste poarta din marginea careului la o centrare venita din dreapta.

Echipa lui Simone Inzaghi ramane pe locul trei in clasamentul din Serie A, cu 63 de puncte, la o victorie distanta de AC Milan si Napoli (ambele cu 66 de puncte).

Milan are un meci mai putin disputat si o intalneste pe Cagliari, luni seara, de la 21:45, in epilogul etapei din Serie A.

De infrangerea celor de la Juventus a profitat AS Roma, echipa care s-a apropiat la cinci puncte de locul patru dupa 1-0 in deplasare cu Sampdoria.



Inter castiga Derby d’Italia si ramane in lupta pentru apararea titlului