Serie A

Inconstienta sau nepasare? Criza de coronavirus din Italia ar fi explodat dupa un meci de fotbal

Sursă foto: https://twitter.com/Atalanta_BC/

Partida de Champions League dintre Atalanta si Valencia din optimile de finala, meci disputat la Milano, este considerat evenimentul principal care a dus la explozia cazurilor de coronavirus in Italia.
Pe acelasi subiect: Italia a depasit China la numarul de morti din cauza coronavirus. 99% aveau si alte probleme de sanatate.

La meciul din 19 februarie, cand italienii nu luasera inca in serios pericolul reprezentat de coronavirus, nu mai putin de 40.000 de fani ai echipei Atalanta au insotit echipa de la Bergamo la Milano pe San Siro.

Seara s-a incheiat in sarbatoare, cu un triumf istoric al bergamezilor, scor 4-1, dar zilele si saptamanile care au urmat s-au transformat intr-un adevarat cosmar.

De la inceputul crizei au fost 533 de morti numai in Bergamo, iar situatia raportata la nivelul zilei de joi este una critica pentru orasul din nordul Italiei.

Presa locala italiana vorbeste de 93 de morti doar in noaptea de miercuri spre joi la Bergamo, in conditiile in care crematoriul din oras poate incinera un maxim de 25 de cadavre mergand la foc continuu.

”Probabil ca a existat un catalizator pentru raspandirea virusului. Meciul Atalanta - Valencia poate fi foarte bine un astfel de catalizator. A fost varful unei euforii colective intr-un sezon unic pentru acest club”, a declarat imunologul Francesco Le Foche pentru Corriere dello Sport.

Medicul angajat al spitalului Umberto Uno din Roma mai considera ca manifestarile de bucurie, imbratisarile fanilor la centimetri distanta unii de ceilalti au favorizat schimbul viral intre oameni.

”Imi imaginez ca multi dintre oameni nici nu si-au imaginat ca pot lipsi de la acel meci, chiar daca au manifestat simptome de febra. A fost nebunie sa se joace cu spectatori, dar la acel moment nu era nimic clar. Acum e ceva de neconceput”, a mai spus Le Foche.

Si pentru a vedea ca la acel meci s-a intamplat cu adevarat ceva in toata aceasta poveste, clubul Valencia a raportat ca 35 la suta din echipa deplasata la Milano pentru meciul cu Atalanta a fost testata pozitiv cu coronavirus.

Campionatul italian Serie A este programat sa se reia pe 2 mai, dar imunologul mai sus mentionat are dubii ca se va intampla asa ceva.

Italia a depasit 4000 de morti dupa ce in ultimele 24 de ore au fost raportate alte 627 de decese. Cifra totala a celor imbolnaviti ajunge la 47.021.



Inconstienta sau nepasare? Criza de coronavirus din Italia ar fi explodat dupa un meci de fotbal