Serie A

AC Milan risca excluderea din cupele europene

Aflata in deriva din cauza rezultatelor catastrofale din campionatul intern, AC Milan are parte de o alta problema ce tine de integritate.

UEFA i-a convocat pe noii conducatori ai rossonerilor in urma cu doua saptamani la Nyon pentru a da explicatii cu privire la cele 200 de milioane de euro aruncate in vara pe piata transferurilor.

Pentru cei de la UEFA exista suspiciunea ca nu exista o acoperire reala pentru banii folositi in vederea transferurilor de la Milan si au cerut mai multe documente si garantii financiare din partea Fininvest, compania lui Silvio Berlusconi, si de la consortiul chinez Rossoneri Sport Investment Lux care a cumparat clubul de la fostul premier italian.

Potrivit publicatiei Marca, intreaga investitie a chinezilor s-ar fi bazat pe o eventuala calificare a echipei in Champions League, ceea ce nu este suficient pentru a garanta respectarea Fair Play-ului Financiar impus de UEFA.

Ingrijorarile reprezentantilor UEFA au aparut dupa ce publicatia americana New York Times a dezvaluit intr-o investigatie ca Li Yonghong, noul asa zis patron al Milanului, nu este in realitate detinatorul companiei miniere folosita drept sursa a veniturilor sale, ceea ce in realitate s-ar traduce cu o avere mult mai redusa decat cea trambitata in media europeana.



AC Milan risca excluderea din cupele europene