Fotbal

Se schimba regulamentul in fotbal. Principalele modificari introduse

Sursă foto: https://twitter.com/TheIFAB/

International Football Board a adoptat o serie de modificari in regulamentul jocului de fotbal pentru a favoriz spectacolul si a elimina pe cat posibil momentele moarte din timpul unui meci.

Una dintre schimbari vizeaza momentul inlocuirii de jucatori si, potrivit noului regulament, jucatorul inlocuit poate parasi terenul pe la cea mai apropiata tusa a terenului la sugestia arbitrului de centru. In prezent schimbarile au loc doar pe la linia de centru a terenului.

Antrenorii vor fi eliminati din joc doar pe baza unui cumul de cartonase galbene ca in cazul jucatorilor. La mai multe galbene adunate un antrenor va fi suspendat un meci. In cazul fotbalistilor suspendarea intervine la sapte galbene in competitiile interne.

Noul regulament elimina posibilitatea echipelor de a-si trimite jucatori in zidul advers la loviturile libere. Astfel, zidul va fi format doar din jucatori ai echipei care a fost penalizata cu faza fixa.

La loviturile de la 11 metri portarul va trebui sa tina doar un picior pe linie si nu pe amandoua asa cum se procedeaza in prezent.

In ceea ce priveste hentul, noul regulament aduce o serie de lamuriri cu privire la aceasta infranctiune de joc. Se va penaliza hentul indiferent de distanta intre cel care loveste mingea si mana celui care comite hentul.

Noul regulament va fi pus in aplicare dupa data de 1 iunie a acestui an si ar putea avea efecte la Campionatul European sub 21 ani din Italia, acolo unde printre cele 12 participante se numara si nationala Romaniei.



Se schimba regulamentul in fotbal. Principalele modificari introduse