Fotbal

Rocha si Chipciu au semnat victoria Stelei la Iasi. Steaua este noul lider

Steaua s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Iasi, un meci pe care stelistii l-au terminat în inferioritate numerica, Dumitras fiind eliminat pentru ultimul sfert de ora. Steaua a condus cu 1-0 la pauza datorita reusitei lui Chipciu, cel care a marcat si în a doua repriza, dupa golul înscris de Adi Rocha.

In fata unui stadion plin pâna la refuz iesenii au primit vizita Stelei, echipa care a atras mare parte din spectatorii arenei din Copou. Trupa lui Laurentiu Reghecampf si-a vazut cu calm de joc si nu s-a avântat în ofensiva, desi spectatorii cereau acest lucru.

Stiind ca iesenii vor face tot ce pot sa nu primeasca gol, stelistii au stiut ca vor avea ceva de munca sa sparga defensiva moldovenilor, astfel ca au presat în continuu în jumatatea adversa.

Dupa 18 minute de presing constant în preajma careului advers, Steaua a deschis scorul prin Chipciu, într-o faza la care a contribuit si Raul Rusescu. Chiar daca a avut în permanenta initiativa si a atacat în valuri, formatia din ghencea a ajuns de putine ori în pozitie clara de finalizare.

Intrarea lui Adrian Popa în locul accidentatului Cristi Tanase în repriza a doua a adus un plus de creativitate în jocul Stelei. Popa a animat constructia ro-salbastrilor si a fost si autorul pasei decisive la celelalte doua goluri ale oaspetilor. Mai întâi l-a servit excelent pe Adi Rocha în minutul 71, pentru ca doua minute mai târziu sa-l ajute pe Chipciu sa-si treaca dubla în cont.

Steaua putea forta si un al patrulea gol pe final de meci, dar a ramas în inferioritate numerica. Cu un sfert de ora înainte de final, Andrei Dumitras a primit al doilea galben pentru un fault asupra lui Keita si a parasit mai repede terenul de joc.

 


Rocha si Chipciu au semnat victoria Stelei la Iasi. Steaua este noul lider