La Liga

Zidane la meciul 100 pe banca Realului

A fost un mare jucator si putini anticipau ca va devenit cel putin la fel de mare ca antrenor, insa Zinedine Zidane a spart de mult acest stereotip care ii apasa pe multi din fostii jucatorii de top.

Instalat pe banca celor de la Real Madrid pe 4 ianuarie 2016, Zidane va bifa sambata contra celor de la Getafe meciul cu numarul 100 ca tehnician al “galacticilor”.

Fara experienta la nivel inalt si doar cu prezenta la carma echipei secunde a clubului madrilen, Zidane a debutat in forta, cu un 5-0 pe teren propriu in fata lui Deportivo La Coruna.

A castigat apoi, dupa doar cateva luni, Liga Campionilor, performanta pe care a repetat-o in 2017, Real Madrid devenind astfel primul club care castiga de doua ori la rand trofeul in actuala configuratie a competitiei.

Cu Zidane la timona Real Madrid a stabilit mai multe borne in fotbalul spaniol, reusind 40 de meciuri fara infrangere si 73 de partide in care a marcat cel putin un gol.

In era Zidane, Real Madrid a mai castigat un titlu in Spania, doua Supercupe ale Europei, o Supercupa a Spaniei si un titlu mondial al cluburilor.



Zidane la meciul 100 pe banca Realului