La Liga

Totul despre El Clasico. Meciul care poate decide lupta pentru titlu din La Liga

Sursă foto: twitter.com/

Marile rivale spaniole Real Madrid si FC Barcelona se infrunta, sambata seara (22:00), in eternul El Clasico, un duel programat acum in etapa a 30-a din prima liga spaniola.

Pariati pe El Clasico la CASA Pariurilor
Real – 2.92 | Egal – 3.80 | Barcelona – 2.35

Un meci programat pe Estadio Alfredo Di Stefano care ar putea avea efecte decisive in ceea ce priveste lupta pentru titlul actualului sezon.

Real Madrid si Barcelona sunt despartite de doar doua puncte in clasament. O ierarhie condusa de Atletico Madrid, o echipa insa intr-o vizibila scadere de turatie in aceasta parte a sezonului.

Barcelona a avut parte de un start dezastruos de sezon sub comanda lui Ronald Koeman, iar pe 5 decembrie ajunsese la 12 puncte in urma liderului Atletico Madrid.

Intre timp tehnicianul olandez a gasit o formula a succesului, reusind sa aduca Barcelona pe locul secund cu sanse reale in lupta pentru titlu dupa cel mai slab start de sezon din ultimii 32 ani.

In primele zece meciuri de campionat Barcelona obtinuse doar 14 puncte, dupa 4 victorii si doua remize.

In urmatoarele 19 meciuri din La Liga echipa blaugrana avea sa obtina 51 de puncte din 16 victorii si trei remize, fara sa mai fi pierdut vreo partida.

Secretul lui Koeman? Increderea acordata unor tineri jucatori precum Pedri (46 de meciuri in actualul sezon la doar 18 ani), Sergino Dest (33 de meciuri la 20 ani), Oscar Mingueza (31 de meciuri la 21 ani), Ronald Araujo (24 de meciuri la 22 ani), Trincao (37 de meciuri la 21 ani) sau Ansu Fati, jucator care este in prezent accidentat.

Real Madrid are o serie de noua meciuri fara infrangere in campionat si a castigat ultimele trei partide din La Liga. In toate competitiile “albii” pregatiti de Zinedine Zidane n-au mai pierdut de 12 meciuri.

Barcelona este fara infrangere in ultimele 19 meciuri disputate in toate competitiile.

Catalanii vin la Madrid cu sete de revansa dupa infrangerea suferita in tur, scor 1-3. Au marcat Federio Valverde, Sergio Ramos si Luka Modric pentru Real. Golul Barcelona a venit de la Ansu Fati.

Real Madrid a castigat 17 din ultimele 21 de meciuri pe teren propriu in campionat.

Barcelona s-a impus in ultimele noua meciuri disputate in deplasare.

Ultimele doua meciuri directe au fost castigate de Real Madrid. Din 1978 echipa din capitala n-a mai castigat trei meciuri la rand contra rivalei catalane.

Barcelona vine cu avantajul de a fi castigat cinci din ultimele sapte meciuri contra lui Real Madrid in deplasare.

Echipele probabile

Real Madrid: Courtois; Vazquez, Militao, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Barcelona: ter Stegen; Mingueza, Araujo, Lenglet; Dest, de Jong, Busquets, Pedri, Alba; Messi, Dembele.



Totul despre El Clasico. Meciul care poate decide lupta pentru titlu din La Liga