La Liga

Tensiuni politice in Catalunia. Meciul Barcelona – Las Palmas disputat cu portile inchise!

Sursă foto: twitter.com

FC Barcelona a decis organizarea meciului de campionat cu Las Palmas fara spectatori pe uriasul Nou Camp din cauza tensiunilor politice care au cuprins intreaga regiune catalana, duminica, in ziua organizarii unui referendum pentru independenta de Spania.

Politia nationala spaniola a intervenit in forta pentru a opri populatia catalana sa voteze intr-un referendum declarat neconstitutional de guvernul de la Madrid.

Astfel, tensiunea a cuprins Barcelona si mai multe orase catalane importante, iar conducerea clubului blaugrana a decis organizarea meciului cu Las Palmas fara spectatori.

Aceasta dupa ce Liga Profesionista Spaniola a refuzat amanarea partidei la solicitarea catalanilor.

“FC Barcelona condamna evenimentele care au loc in mai multe parti ala Cataluniei pentru oprirea cetatenilor de a-si manifesta dreptul democratic la libera exprimare. Tinand cont de natura exceptionala a evenimentelor, Consiliul de Administratie a decis ca meciul primei echipe a FC Barcelona impotriva lui Las Palmas sa se desfasoare cu portile inchise, dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a refuzat sa amane partida”, se arata intr-un comunicat al clubului catalan.



Tensiuni politice in Catalunia. Meciul Barcelona – Las Palmas disputat cu portile inchise!