La Liga

Spaniolii s-au miscat rapid pentru naturalizarea lui Ansu Fati

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona

Barcelona a descoperit o mina de aur in propria curte in Ansu Fatu, jucator debutat la prima echipa de Ernesto Valverde la doar 16 ani.

Originar din Guineea-Bissau, Ansu Fati n-a apucat sa evolueze pentru nicio nationala pana la aceasta varsta, iar spaniolii n-au stat prea mult pe ganduri.

I-au oferit cetatenia spaniola pentru a-l face eligibil pentru a evolua la nivel international in culorile Spaniei.

La solicitarea Federatiei Spaniole de Fotbal, Consiliul de Ministri ii va acorda lui Ansu Fati cetatenia spaniola in cursul zilei de vineri, anunta publicatia AS.

Anssumane Fati, pe numele sau intreg, are mari sanse sa debuteze pentru Spania la Campionatul Mondial U17 programat in Brazilia intre 26 octombrie si 17 noiembrie, competitie la care printre arbitri se va numara si Istvan Kovacs.

Titular la Barcelona in meciul cu Borussia Dortmund, Ansu Fati a devenit marti cel mai tanar jucator din istoria formatiei blaugrana care evolueaza in cupele europene, la doar 16 ani, 10 luni si 14 zile.

Aceasta dupa ce in 31 august devenise cel mai tanar marcator din istoria Barcelonei in campionat la o partida cu Osasuna in deplasare (2-2).



Spaniolii s-au miscat rapid pentru naturalizarea lui Ansu Fati